NOU FINANÇAMENT
Política 26/05/2012

Navarro força una trobada amb Junqueras per dilluns, just abans de la cimera del pacte fiscal

El líder del PSC busca reunir-se amb tots els líders polítics per acostar posicions, però des d'ERC recelen de la seva intenció d'aigualir el concert econòmic

Roger Tugas
2 min
El president de la Generalitat, Artur Mas, i el primer secretari del PSC, Pere Navarro, van coincidir ahir en una visita a l'empresa terrassenca Cideyeg. Navarro també és alcalde de Terrassa.

BarcelonaEl primer secretari del PSC, Pere Navarro, vol aprofitar el debat del pacte fiscal per recuperar centralitat política i ha preparat una ofensiva política per laminar la proposta de concert econòmic pactada en comissió per CiU, ICV-EUiA i ERC i acostar-la cap a un model que no atorgui la clau de la caixa a la Generalitat en exclusiva. Així, Navarro es va reunir dimarts amb el líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, i dimecres va mantenir una breu trobada al Parlament amb la presidenta del PP de Catalunya, Alícía Sánchez-Camacho, però no ha pogut tancar una reunió formal amb el secretari general d'ICV, Joan Herrera, per motius d'agenda. Per no limitar els contactes amb les forces conservadores de la cambra, segons ha pogut saber l'ARA.cat, el líder socialista ha trucat personalment al president d'ERC, Oriol Junqueras, per pressionar per reunir-se abans de la cimera de líders polítics de dimecres. Finalment, la trobada serà dilluns.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Els republicans estan molestos per les gestions del PSC, que estan esquerdant la proposta ja tancada de concert econòmic i temen que una incorporació dels socialistes a l'acord passi per aigualir la reivindicació. Des d'ERC han afirmat per passiva i per activa que ells no acceptaran cap pacte fiscal que no passi per la independència fiscal, la recaptació i gestió de tots els impostos pagats a Catalunya i que la Generalitat tingui la clau de la caixa en exclusiva. Les relacions entre Navarro i Junqueras tampoc no són especialment bones, i no s'han reunit de forma pública des que són els líders dels respectius partits –tot i que sí han realitzat trobades lluny dels focus.

stats