NOU FINANÇAMENT
Política 20/09/2012

Navarro culpa del resultat de la negociació l'"immobilisme de Rajoy i la irresponsabilitat de Mas"

El primer secretari del PSC rebutja que calguin eleccions i repta el president català a mostrar el seu full de ruta cap a la independència

Roger Tugas
2 min
Pere Navarro, tot valorant la reunió entre Mas i Rajoy / RAFA GARRIDO / ACN

BarcelonaEl primer secretari del PSC, Pere Navarro, ha criticat Mariano Rajoy i Artur Mas per haver frustrat “amb dues hores de reunió un procés [de negociació del pacte fiscal] que es plantejava que necessitaria uns mesos. “Ventilar-se'l en dues hores em sembla decebedor i irresponsable”, ha assenyalat, després de recordar que a Catalunya els partits van estar debatent durant més d'un any la proposta definitiva, amb dues cimeres de partits incloses. El resultat, segons el líder socialista, es deu a l'“immobilisme del senyor Rajoy i la irresponsabilitat del senyor Mas”, que creu que “s'ha vist sobrepassat per la manifestació [de la Diada] que ell es va fer seva sense preveure'n les conseqüències”. “Els seus principals mandats eren la reactivació econòmica, les polítiques socials i el pacte fiscal, i ha fracassat en tots tres”, ha denunciat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Com a alternativa, Navarro ha rebutjat que calgui convocar unes eleccions avançades i ha reclamat conèixer el “full de ruta per a la transició nacional de la qual Mas sempre parla i mai concreta” i saber com pensa assolir la independència. “Si volen la ruptura, exigim total transparència, prou d'ambigüitats”, ha exigit. Com a alternativa, el líder del PSC ha insistit a avançar cap a un “federalisme asimètric”, tot i que no ha volgut replicar l'afirmació de Mas segons la qual el resultat de la trobada hagués sigut el mateix si l'interlocutor del govern espanyol hagués sigut el secretari general del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, en lloc de Rajoy.

Així mateix, Navarro ha assegurat que el PSC està sempre preparat per afrontar unes eleccions, però no ha volgut valorar si podrà realitzar primàries obertes si s'avancen els comicis a la tardor i ha preferit esperar que Mas anunciï si serà així. “No en tinc ni idea de quant de temps cal per organitzar un procés de primàries”, ha afirmat, atès que la comissió encarregada encara n'està elaborant el reglament.

stats