Política 03/07/2012

Navarro: “ERC està enrocada des del primer segon en el pacte fiscal”

El líder nega a 'Els matins', de TV3, que al seu partit hi hagi tensions i assegura que hi ha debats i acords a l'executiva

Ara
2 min

Barcelona @page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } El primer secretari del PSC, Pere Navarro, segueix insistint que Artur Mas haurà de triar entre ERC o PSC per forjar l'acord pel pacte fiscal. “ERC està enrocada des del primer segon amb el pacte fiscal”, ha criticat el líder socialista a 'Els matins', de TV3, i ha insistit que al seu partit no hi ha “tensions”, sinó “debat real”.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Navarro ha subratllat que el PSC no està per “adhesions, espectacles ni frivolitats”, i que mentre els socialistes treballen per l'acord, “no hi ha ningú que es mogui”. A més, ha recordat a CiU que si tria de company el partit que encapçala Oriol Junqueras, estarà triant la “posició del xoc de trens”. De fet, els socialistes consideren que “només és factible” una Hisenda amb participació de l'estat espanyol.

“Si algú vol aixecar banderes per distreure la població, ells mateixos. Ens ensenyen una pastanaga que és lluny”, ha dit Navarro referint-se als republicans. De fet, en referència a la carta publicada a 'El Periódico' que avui li adreça el president Junqueras, Navarro ha afirmat que li respondrà, però “personalment i sense fer espectacles”.

Un partit “amb acords”

El líder socialista ha negat que a la seva executiva hi hagi un nivell de tensió que situï el partit en una crisi interna. “A l'executiva del PSC hi ha debat, però també hi ha acords”, ha assegurat Navarro en ser preguntat pel posicionament d'Àngel Ros i Joan Ignasi Elena, que fan una crida per arribar a un acord amb els partits catalanistes per la millora del finançament.

Sobre la comissió d'investigació de salut, Navarro ha dit que, malgrat que l'exconsellera Marina Geli era reticent a demanar-la, ara està “desitjant explicar quina ha estat la seva gestió per defensar la seva honorabilitat”. El primer secretari del PSC ha afirmat que no dubta que Geli va fer “una excel·lent gestió al capdavant” de la conselleria.

stats