Política 29/06/2013

Navarro: "Ens acostarem a ERC quan deixin de ser còmplices de les retallades de CiU"

El líder del PSC respon així a la crida que farà Avancem a la seva assemblea de Girona per estendre ponts amb els republicans. També avisa Artur Mas que "hauria d'estar preocupat perquè en el nostre país generi tant rebombori la detenció de Bárcenas i tants silencis la llibertat de Millet"

Sara González
2 min

BarcelonaEl primer secretari del PSC, Pere Navarro, ha respost aquest dissabte al consell nacional del partit a la crida que farà Avancem per estendre ponts entre els socialistes i ERC tant per avançar plegats en el procés del dret a decidir com per forjar una alternativa d'esquerres. "Estem absolutament disposats a acostar-nos a ERC quan deixi de ser còmplice de les retallades de CiU i quan prioritzin el seu calendari social", ha deixat clar Navarro. Així doncs, des del carrer de Nicaragua consideren indispensable que els republicans trenquin el seu acord amb Artur Mas per recuperar els llaços trencats després d'haver governat set anys junts a la Generalitat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tot i haver deixat, a contracor dels crítics, la cadira buida a la reunió del Pacte Nacional pel Dret a Decidir, Navarro considera que "en el terreny nacional el PSC està fent història", perquè davant de tots aquells que treballen per "la separació" i per "conrear l'enfrontament", els socialistes estan treballant per donar valor a allò que uneix Catalunya amb Espanya. De fet, el primer secretari ha augurat un "gran acord" amb el PSOE durant la negociació de la reforma constitucional en sentit federal el 6 de juliol a Granada.

Segons Navarro, els pilars de l'estat del benestar són "les veritables i més preuades estructures d'estat". En aquest sentit, ha titllat de "lamentable" que Mas estigui "més preocupat per no fer enfadar Oriol Junqueras que per les beques menjador".

El dirigent socialista no s'ha estat de recordar els casos de corrupció que esquitxen CDC i ha adreçat directament un missatge a Artur Mas: "El president de la Generalitat que diu estimar tant Catalunya, hauria d'estar preocupat perquè en el nostre país generi tant rebombori la detenció de Bárcenas i tants silencis la llibertat de Millet. Per tant, molts que s'ho facin mirar".

stats