POLÍTICA
Política 01/06/2013

Duran i Navarro es van reunir dijous i van coincidir en el model d'estat i en prioritzar la crisi

El líder d'Unió va conversar durant una hora amb el primer secretari del PSC un dia abans de trobar-se amb Artur Mas

Agències
2 min
Navarro i Duran, en una reunió que van realitzar fa un any / ACN

Barcelona/PaülsEl líder d'UDC, Josep Antoni Duran i Lleida, i el primer secretari del PSC, Pere Navarro, van mantenir una reunió privada dijous passat per "analitzar la situació econòmica, social i política del país", segons fonts coneixedores de la trobada consultades per Efe. La reunió es va celebrar dijous passat a la tarda a la seu central del PSC a Barcelona durant més d'una hora, en què els dos dirigents van aprofitar per repassar els temes d'actualitat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Navarro ha confirmat la reunió des de Paüls i ha explicat que van dialogar sobre la situació econòmica del país. "Vam parlar del model que defensem, de les prioritats que avui existeixen, que és sortir de la crisi, i en això coincidim", ha explicat Navarro. El líder del PSC ha animat al president de la Generalitat, Artur Mas, perquè es sumi "a la necessitat de solucionar els problemes de la gent i no de crear-ne de nous". Navarro ha assegurat que el model d'estat espanyol pel que aposta Duran és més "similar" al federalista del PSC que al camí de la independència que defensa Convergència.

Duran va acudir a la seu del PSC el mateix dia en què, al matí, s'havia reunit a Madrid amb el secretari general del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, en el marc dels contactes entre diferents dirigents del Congrés per forjar un pacte d'Estat amb vista al Consell Europeu de juny a favor dels interessos espanyols. Duran es va reunir així amb Navarro 24 hores abans d'entrevistar-se ahir al Palau de la Generalitat amb el president Artur Mas, després d'una setmana en què el secretari general de CiU va realitzar algunes declaracions en les quals semblava minimitzar el procés sobiranista.

A la reunió entre Navarro i Duran va sobrevolar el procés sobiranista obert a Catalunya i impulsat pel govern d'Artur Mas. El líder socialista aposta per celebrar a Catalunya un referèndum d'autodeterminació sempre que prèviament hagi estat acordat amb el govern de l'Estat i aquest hagi donat la seva autorització, pel que no contempla utilitzar com a via unilateral la llei catalana de consultes populars, en procés de tramitació parlamentària. Duran, de la seva banda, està convençut que l'Estat podria impugnar la convocatòria d'una consulta a Catalunya, el que creu un error perquè entén que la solució és política i cal diàleg. En tot cas, el secretari general de CiU sempre ha dit que creu imprescindible que el PSC estigui implicat en aquest procés i no es quedi al marge.

Els socialistes, de la seva banda, veuen en Duran una persona més pròxima als seus postulats que molts dirigents sobiranistes de CDC, en qüestions com el dret a decidir i la reforma constitucional. La reunió Navarro-Duran no és la primera que es produeix, ja que els dos dirigents es van veure abans de les passades eleccions catalanes.

stats