CONSELL TERRITORIAL DEL PSOE
Política 04/07/2013

Navarro es reuneix amb Patxi López després de la polèmica entorn el concert econòmic

La trobada ha tingut lloc a Bilbao de forma discreta i també s'ha abordat el Consell Territorial del PSOE de dissabte

Efe
2 min

BilbaoEl secretari general del PSE, Patxi López, s'ha reunit aquest dijous de manera discreta amb el primer secretari del PSC, Pere Navarro, per parlar, entre altres assumptes, del concert econòmic després de la polèmica que va desencadenar la proposta del líder dels socialistes catalans de suprimir en veure-ho com un "privilegi". López i Navarro també han intercanviat impressions sobre el Consell Territorial que el PSOE celebrarà dissabte Granada, en el qual es preveu que aquest partit aprovi la seva proposta de reforma de la Constitució per avançar cap a un model federal. La cita entre els dos líders ha tingut lloc a la seu del PSE a Bilbao, segons han informat a EFE fonts socialistes.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La visita de Navarro, que aquesta tarda ha tornat a Barcelona, té lloc tres setmanes després de la controvèrsia a què va donar peu després de reclamar l'eliminació dels concerts basc i navarrès per considerar-los un "privilegi" incompatible amb un finançament autonòmic justa. Entre les veus crítiques que va suscitar va estar la de Patxi López, que va assegurar que el concert econòmic d'Euskadi "no està, ni estarà en qüestió al PSOE".

El PSE ha emmarcat la reunió entre López i Navarro en els contactes habituals que el líder dels socialistes bascos manté amb els seus homòlegs d'altres comunitats autònomes. "Ha estat un contacte normal i discret per discutir assumptes d'actualitat", han apuntat les fonts.

En el context previ al Consell Territorial del PSOE, Navarro es va veure dimarts a Madrid amb el secretari general del PSOE, Alfredo Pérez-Rubalcaba, i també va mantenir contactes amb els líders de les federacions socialistes de la Comunitat de Madrid, Tomás Gómez, i d'Extremadura, Guillermo Fernández -Vara.

stats