CANVI DE CICLE
Política 21/02/2014

Navarro afirma que ha pactat amb el PSOE no tornar a donar suport a UPyD sense debat previ

El líder del PSC reconeix que la moció de Rosa Díez vol "dinamitar ponts" i lamenta el protagonisme que se li ha donat

Acn
2 min
Pere Navarro / ACN

CastelldefelsEl primer secretari del PSC, Pere Navarro, reconeix que la moció presentada per UpyD al Congrés dels Diputats i aprovada amb una àmplia majoria –inclòs el PSOE– en contra de la consulta sobre la independència només pretenia "dinamitar ponts de diàleg entre Catalunya i Espanya" amb una finalitat "electoralista". Navarro lamenta que es doni protagonisme al partit de Rosa Díez a través de declaracions sobre "temes evidents" però amb rerefons de "confrontació". És per aquest motiu que el líder dels socialistes catalans ha demanat al PSOE que no es torni a donar suport a cap moció que no vingui d'un acord previ: "És el moment d'aportar solucions i no d'aprovar declaracions", ha etzibat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Estem acostumats que Rosa Díez intenti dinamitar els ponts de diàleg entre Catalunya i Espanya perquè es pensa que li rendeix electoralment". El primer secretari del PSC ha lamentat així el suport del PSOE a una moció d'UPyD en contra del procés català. "Presenta declaracions sobre temes evidents, però la seva intenció és dinamitar aquests ponts", afegeix.

Navarro assegura que l'estil d'UPyD no es mereix el protagonisme que se li ha donat en els darrers dies i explica que ha acordat amb el PSOE no donar suport a declaracions com aquesta sense que hi hagi un acord previ: "Hem dit prou perquè no es tracta de fer més declaracions que no tenen contingut. És el moment d'aportar solucions i no d'aprovar declaracions".

En aquest sentit, el primer secretari socialista insisteix que la solució, tant del PSC com del PSOE, continua sent la reforma federal de la Constitució i insta els presidents Mariano Rajoy i Artur Mas a dialogar per buscar solucions a l'encaix territorial de Catalunya i Espanya.

stats