Política 30/05/2014

Pere Navarro: "No plegaré. Tenim en marxa un projecte que no ha acabat"

El primer secretari del PSC diu a Catalunya Ràdio que "si estigués convençut que un congrés extraordinari ha de solucionar el problema, demà mateix el convocaria"

Ara
2 min
Pere Navarro, aquest matí

BarcelonaPere Navarro no plegarà. El primer secretari del PSC ho ha afirmat taxativament aquest divendres en una entrevista a 'El matí de Catalunya Ràdio', la primera després del daltabaix electoral del PSC a les eleccions europees.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tot i la petició d'alguns sectors del partit de fer canvis profunds, Navarro s'ha limitat a dir que farà "alguns retocs" i ha descartat fer un congrés extraordinari abans de l'estiu, tal com farà el PSOE. I és que el líder del PSC considera que l'actual cúpula socialista està "iniciant un projecte a Catalunya, des d'un punt de vista econòmic, social i també polític" que "no ha acabat", i per això creu que no ha de plegar. Tanmateix, subratlla que el pas enrere tan d'Alfredo Pérez Rubalcaba com de Patxi López estan justificats perquè "són al final d'un cicle". "Si estigués convençut que un congrés extraordinari ha de solucionar el problema, demà mateix el convocaria", ha considerat Navarro, que sí que ha admès que calen canvis dins la cúpula: "Els canvis vindran cobrint les vacants a l'executiva, però primer hem de parlar del projecte", ha subratllat.

En aquesta línia, s'ha mostrat obert a dialogar "amb gent de dins i de fora" del partit per poder determinar "què s'ha de modificar del nostre projecte" i "ampliar el nostre espai", i ha avançat que avui mateix es reuneix amb Montserrat Tura. Sobre els tres diputats díscols –Marina Geli, Núria Ventura i Joan Ignasi Elena–, Navarro ha assegurat que la seva "voluntat" és que "es vagin reincorporant" a les seves tasques parlamentàries, però amb la condició que respectin la disciplina de vot.

Navarro ha desvinculat la pèrdua de vots del PSC tant a les autonòmiques del 2012 com a les europees d'enguany de la postura que el partit ha pres en el procés sobiranista, tot i que ha admès que els resultats de diumenge "són dolents". Tanmateix, ha remarcat que "l'escenari polític s'ha mogut respecte del 2012" i ha admès que cal analitzar "com millorar", però ha subratllat que ell és "el primer secretari que més autocrítica ha fet de la història del partit".

stats