Política 20/02/2013

Navarro demana l'abdicació del rei en favor del príncep Felip

"Cal un nou cap d'estat per fer la transició del segle XXI", ha afirmat en una conferència de la Cambra de Comerç

Sara González
1 min
Pere Navarro, a la seu del PSC / PERE VIRGILI

Barcelona"Plantejo avui obertament, i públicament, la necessitat d'abdicació de l'actual cap de l'Estat". Amb aquesta afirmació, el primer secretari del PSC, Pere Navarro, ha demanat l'abdicació del rei Joan Carles davant dels empresaris assistents a la conferència organitzada per la Cambra de Comerç. Segons el líder dels socialistes, cal "un nou cap d'estat per fer la transició del segle XXI" i per això ha apostat per un "relleu tranquil" en què el paper del príncep Felip "ha de ser rellevant".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Navarro ha deixat clar que és un "republicà convençut", però que això no l'impedeix afirmar que Joan Carles I "és un bon rei" que va jugar un paper determinant en la transició i la recuperació de la democràcia. El primer secretari del PSC ha afirmat que és conscient de la polèmica que les seves paraules poden alimentar. De fet, el líder del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, en cap moment ha demanat l'abdicació del rei. Tot i això, ha argumentat que l'estat espanyol és ara en una segona transició i "res pot quedar al marge" dels canvis necessaris. "Convido la Corona a modernitzar-se, i també a acceptar les normes de transparència que avui ens exigeixen els ciutadans", ha dit.

Si el rei no abdica, segons Navarro, es donarà ales als ciutadans que creuen "que el que tocaria fer seria canviar el mateix sistema monàrquic" per apostar per la república. També ha plantejat que en aquesta nova etapa és el moment de reformar la Constitució per encabir el dret a decidir i canviar el model territorial.

stats