SEGONA CIMERA DEL PACTE FISCAL
Política 12/07/2012

Navarro: "Fins a aquesta cimera el Govern no ha encetat el procés de negociació del pacte fiscal"

El primer secretari del PSC es lamenta que CiU ha trencat l'acord d'investidura signat el desembre del 2010 perquè estipulava pactar reformes estatutàries i de finançament

S. González / O. March
1 min

BarcelonaEl primer secretari del PSC, Pere Navarro, ha assegurat a la sortida de la segona cimera del pacte fiscal que "fins a aquest dimarts el Govern no ha encetat el procés de negociació sobre el nou model de finançament", en referència al fet que fins a la reunió "no hem rebut cap document de l'executiu". Navarro ha parlat més de la situació econòmica i de les retallades de Mariano Rajoy que no pas dels detalls sobre el pacte fiscal que s'han tractat a la reunió. També s'ha lamentat que CiU hagi trencat l'acord d'investidura signat el desembre del 2010 perquè estipulava pactar reformes estatutàries i de finançament.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

No ha volgut entrar en detalls del document facilitat pel Govern perquè "s'ha facilitat avui". "No valorarem un text que se'ns acaba d'entregar, nosaltres treballem amb estudis seriosos", ha insistit Navarro.

El primer secretari del PSC ha urgit el Govern a convocar una nova cimera de partits catalans per tractar la situació econòmica de Catalunya i d'Espanya, tenint en compte que "Espanya està intervinguda". Navarro considera que els beneficis del pacte fiscal no arribarien fins d'aquí a dos anys, de manera que per sortir de la crisi "calen més coses que un nou model de finançament".

Durant la cimera, el líder socialista ha demanat al Govern quina és l'opinió que té sobre l'afectació de les mesures anunciades ahir pel president espanyol i, segons ha explicat, no ha obtingut resposta.

stats