NOU ESCENARI
Política 02/12/2012

Navarro proposarà crear una comissió al Parlament per impulsar una reforma constitucional

El líder del PSC avança que ho promourà tan aviat com comenci la legislatura per instaurar una carta magna en sentit federal

Efe
1 min
Pere Navarro a l'acte d'homenatge a Ernest Lluch

BarcelonaEl primer secretari del PSC, Pere Navarro, ha proposat crear una comissió al Parlament que elabori un informe sobre una reforma de la Constitució en sentit federal, document que hauria d'aprovar després la cambra catalana per elevar la proposta al Congrés. En declaracions a Efe, Navarro ha explicat que el seu partit promourà la creació d'aquesta comissió tant bon punt arrenqui la desena legislatura catalana, encara que ha recordat que una reforma d'aquest calat requereix temps i és un objectiu a mitjà termini, no immediat, pel que la prioritat és impulsar mesures per sortir de la crisi i millorar el finançament de Catalunya.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Aquesta comissió podria ser "interna" o estar formada per experts, i d'ella hauria de sortir un document que analitzi la reforma constitucional en un sentit federal, que és la proposta estrella en el marc del debat territorial amb la qual els socialistes es van presentar a les eleccions catalanes. El PSC portava en el seu programa electoral promoure al Parlament una resolució de reforma constitucional en un sentit federal perquè fos elevada després a les Corts, i ara proposa que aquesta resolució es basi en un informe previ elaborat per una comissió parlamentària creada amb aquest fi.

En uns comicis marcats pel debat sobiranista, el PSC es va situar enmig del "centralisme" del PP i l'"independentisme" d'Artur Mas i es va presentar amb la bandera del "federalisme", eslògan de la seva campanya electoral.

stats