Política 14/04/2012

Navarro assegura que la independència no solucionarà els problemes de Catalunya

El primer secretari del PSC considera que cal apostar per "defensar els drets del poble català" de comú acord amb Espanya i Europa

Efe
1 min

BarcelonaEl primer secretari del PSC, Pere Navarro, ha assegurat avui que la independència "no solucionarà" els problemes de Catalunya, per la qual cosa ha apostat per "defensar els drets" del poble i de la nació catalana "de comú acord" amb els pobles d'Espanya i d'Europa.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En declaracions a la cadena Cope, Navarro ha explicat que veu països independents que passen per "moltes dificultats" i s'ha mostrat partidari de la cooperació i la lleialtat entre "diferents realitats" amb l'objectiu d'"anar sumant".

Les paraules del dirigent socialista es produeixen després que la setmana passada, la delegada del govern a Catalunya, María de Llanos de Luna, alertés en aquesta mateixa emissora que si Catalunya s'independitzés "passaria de ser una de les comunitats més riques d'Espanya a un dels països més pobres d'Europa".

D'altra banda, pel que fa a la negociació d'un nou finançament per a Catalunya, Navarro ha demanat a totes les parts implicades "actuar amb lleialtat" davant les previsibles tensions que aquest pot comportar amb la resta d'Espanya.

El socialista ha vaticinat que el procés de negociació per al pacte fiscal –un dels principals cavalls de batalla del Govern que presideix Artur Mas– generarà tensions, "com ja hi va haver en el passat".

Davant això, ha explicat que, encara que els socialistes catalans defensen "la solidaritat amb altres territoris espanyols", això no pot suposar un "empobriment" per a Catalunya, i s'ha posicionat a favor d'"un gran acord a tot Espanya", segons ha asseverat.

stats