NOU FINANÇAMENT
Política 22/07/2012

Navarro vol un gest per poder donar suport al pacte fiscal

El sector catalanista del PSC rebutja quedar fora del consens del nou finançament i pressiona per votar-hi favorablement

Roger Tugas
1 min
Pere Navarro va acceptar ahir en el consell nacional del PSC que la proposta de concert econòmic resulta "molt atractiva" però la rebutja perquè és un "sistema arcaic".

BarcelonaEl PSC té ganes de donar suport al pacte fiscal. Desitjós de recuperar centralitat política, no es pot permetre quedar aïllat amb el PP en una qüestió tan rellevant, però tampoc vol anar a remolc de CiU. És per això que negociarà les seves esmenes fins l'últim moment, abans del ple del dimecres, per intentar tancar alguna transacció amb la federació que faciliti el seu vot a favor. No volen un gir en el text base elaborat pel Govern, sinó tan sols llimar alguns aspectes per assolir un escenari que acontenti tothom, com el del model de l'Estatut del 2005, quan CiU i ERC celebraven que havien incorporat el concert econòmic i el PSC defensava davant dels seus que es tractava d'un model de tall federal.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

De la mateixa manera, el sector catalanista del PSC rebutja votar un calc del concert econòmic, però per sobre de tot vol evitar quedar fora del consens del pacte fiscal. L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, considera de fet que el model que es votarà dimecres ja no és un calc del finançament basc.

Podeu llegir la informació sencera a l'ARA PREMIUM.

stats