DEBAT SOCIALISTA
Política 31/08/2013

Navarro assegura que no hi haurà primàries fins pocs mesos abans d'eleccions

Els crítics volen que el candidat –o candidata– a la Generalitat es triï aquesta mateixa tardor

Efe
2 min

BarcelonaEl primer secretari del PSC, Pere Navarro, ha anunciat avui que en el seu partit no hi haurà primàries per escollir candidat a la Generalitat fins pocs mesos abans que es convoquin les pròximes eleccions, malgrat la pressió dels sectors crítics perquè se celebrin aquesta mateixa tardor.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En declaracions a Efe, ha esgrimit que en un moment polític com l'actual, en el qual "les coses evolucionen molt ràpidament", les primàries han de convocar-se molt pròximes als comicis, de la mateixa manera, ha subratllat, que van fer els seus companys socialistes francesos quan van posar en pràctica el model de primàries obertes a la ciutadania que el PSC vol emular.

Els sectors crítics del PSC apressen Navarro perquè celebri aquestes primàries com més aviat millor, fins i tot aquesta mateixa tardor, d'acord amb l'imprevisible escenari polític català i després de l'experiència de les últimes eleccions, que en ser anticipades van agafar el PSC amb el pas canviat i sense reglament per organitzar unes primàries que són complexes i pioneres a Espanya.

"Hi haurà primàries, es convoquin quan es convoquin les eleccions. El PSC estarà preparat -si Mas torna a avançar els comicis-, ja té el seu reglament, però el que no ho estarà serà el país", ha considerat Navarro, que consideraria "absolutament irresponsable" unes noves eleccions catalanes abans del 2016.

No obstant això, un dels escenaris que es presenta en l'actual context polític català és que Mas, davant la impossibilitat legal de celebrar una consulta d'autodeterminació el 2014, convoqui la pròxima tardor unes eleccions de caràcter plebiscitari sobre la independència.

Navarro ha manifestat el seu desig que això no passi i ha demanat una vegada més a l'executiu d'Artur Mas "que governi" una Catalunya en crisi social, econòmica i política.

stats