DEBAT SOCIALISTA
Política 14/07/2013

Navarro: "Amb protocol o no, el PSC seguirà votant el mateix al Parlament que al Congrés"

El primer secretari del PSC treu pit per la reforma federal dels socialistes i aposta per una "Espanya de tothom"

O. March / S. González
2 min

BarcelonaEl primer secretari del PSC, Pere Navarro, ha assegurat aquest matí durant el consell nacional extraordinari que el partit ha celebrat aquest diumenge que "per primera vegada es reconeix una relació bilateral entre els socialistes catalans i el PSOE". Ha estat la seva explicació del fracàs del protocol de relacions entre els dos partits, que havia de permetre que el PSC votés separadament al Congrés dels Diputats i que va ser frenada pels 'barons' socialistes. "Amb protocol o no, seguirem votant el mateix al Parlament de Catalunya que a la cambra espanyola", ha insistit Navarro.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"La nostra relació amb el PSOE és de lleialtat des del punt de vista de les idees, però també de defensa de Catalunya", ha apuntat el primer secretari del PSC.

El dirigent socialista ha defensat la declaració de Granada, on la setmana passada es va aprovar una reforma constitucional en la línia federal que suposa l'alternativa del PSOE –i del PSC– al repte sobiranista que planteja el Govern. "El document aprovat va molt més enllà de l'Espanya plural que es va aprovar a Santillana i va en la línia de l'Espanya de tothom, com deia Rafael Campalans", ha considerat Pere Navarro. "Amb treball tossut hem aconseguit un text que defineix Espanya com un estat federal", ha afegit.

Després del debat que hi haurà posterior a l'informe polític presentat per Navarro, se sotmetrà a votació una declaració de suport al document de Granada. La defensa de la resolució la farà Francesc Vallès, coordinador dels diputats del PSC al Congrés dels Diputats. Està previst que rebi un suport majoritari dels consellers nacionals del partit a pesar que hi ha dirigents crítics que consideren que la reforma federal del PSOE fa curt. S'esperen 16 intervencions prèvies a la resolcuió, segons fonts consultades.

Els dirigents més destacats que han donat suport a la declaració són: Carles Martí (primer secretari de la federació de Barcelona), Núria Marín (alcaldessa de l'Hospitalet), Xavier Amor, Josep Fèlix Ballesteros (alcalde de Tarragona), Jordi Serra, Juli Fernández (primer secretari de la federació de Girona), Núria Parlon, Josep Mayoral, Francesc Vallès, Ferran Pedret, Javi López (líder de les joventuts), Carles Ruiz (alcalde de Viladecans), Pilar Díaz (alcaldessa d'Esplugues), Ana del Frago (alcaldessa de Barberà del Vallès), Xavier Sabaté, Paco Boya (senador) i Alícia Romero.

stats