Política 10/06/2013

Estirada d'orelles de Navarro als crítics del PSC per legitimar la via sobiranista

El líder dels socialistes catalans els demana ajustar el missatge als acords i posicionaments del partit

Roger Mateos
1 min

BarcelonaEl primer secretari del PSC, Pere Navarro, ha donat aquest dilluns un toc d'atenció als crítics que la setmana passada van fer pública una declaració en què legitimaven la via sobiranista si la solució federal acaba embarrancant. Els impulsors de la declaració –entre ells Marina Geli, Pia Bosch i Daniel Font– reclamaven a la direcció que encapçala Navarro que en tot cas no adopti un posició antiindependentista.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Després de la reunió d'avui de la direcció socialista, el seu secretari d'organització, Esteve Terradas, ha reconegut que aquest tema s'ha tractat avui i que Navarro ha instat els crítics a "ajustar el missatge als acords i posicionaments del partit".

Terradas ha recordat que el PSC defensa una consulta legal, vinculant i pactada i que no està ni per trencar amb Espanya ni per mantenir l'actual 'statu quo'.

D'altra banda, ha replicat a Alfonso Guerra que, amb les seves declaracions contra el PSC, demostra que "no coneix la realitat de Catalunya" i que les seves referències sobre la societat catalana són de fa "dècades".

Pel que fa al pla de govern que demà presentarà Artur Mas, ha demanat que no sigui una "cortina de fum" sinó que serveixi per plantejar propostes amb dotació econòmica, amb unes prioritats socials.

stats