Política
Política 22/11/2011

Pere Navarro (PSC): “Més que un creixement del PP, hi ha hagut una davallada del partit socialista”

L'alcalde de Terrassa i candidat a primer secretari del PSC assegura que a les files socialistes “hi ha consciència d'haver arribat al final d'una etapa” i “calen canvis profunds"

Ara
2 min

BarcelonaL'alcalde Terrassa, el socialista Pere Navarro, analitza els resultats del 20-N com “una davallada del partit socialista”, més que “un creixement del PP”, i subratlla la necessitat d'analitzar "congrés del partit, els pròxims 16, 17 i 18 de desembre.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una entrevista a Els matins de TV3Els matins, Navarro ha parlat de la seva candidatura a primer secretari del PSC, i ha assegurat que aspira a “tenir els avals dels simpatitzants dels partits”, però especialment “dels delegats i les delegades”, que representen la militància. Respecte a Àngel Ros –que també ha fet pública la seva candidatura–, Navarro assegura que "ara toca que cadascú presenti el seu pla de partit", i deixa entreveure poc diàleg entre els dos candidats: “no estem en el moment de parlar entre nosaltres”. No obstant, no tanca la porta a incloure'l a les seves llistes si es donés el cas, i assegura "seria benvingut”. L'alcalde de Terrassa ha passat de puntetes quan se li ha preguntat per Miquel Iceta - del qual s'espera que anuncii la seva candidatura a primer secretari del partit aquest dijous -, i s'ha limitat a afirmar que “ha de continuar formant part del partit”, a la vegada que ha conclòs: “Entre tots hem de sumar”. Navarro també ha defensat que el primer secretari “hauria de poder ser candidat a les eleccions catalanes”, i ha subratllat la voluntat del partit de celebrar primàries “seguint el model francès”, que té en compte “el vot dels ciutadans i ciutadanes”.

En clau d'anàlisi electoral - incloent tan els comicis autonòmics, com els municipals i les eleccions espanyoles del darrer any - Navarro assegura que a les files del partit “hi ha consciència d'haver arribat al final d'una etapa”, i “calen canvis profunds”. En aquest sentit, considera que més que el relleu "de persones” sobretot calen “canvis en la manera de fer política”, i apunta “un gir cap a nosaltres mateixos” i “recuperar els valors del partit” com a úniques solucions, entre els quals ha destacat la igualtat d'oportunitats, la “importància d'allò públic”, la igualtat de gènere i una economia “més sensible amb la sostenibilitat”. “La gent vol un partit socialista fort”, assegura Navarro, i afegeix: “cal que ens replantegem què significa ser d'esquerres a Catalunya, avui”. En aquesta línia, l'alcalde de Terrassa considera que el partit socialista “ha perdut el coixí social” i “aquella estructura que anava més enllà del partit”, principalment per una manca de comunicació amb “els sectors socials, econòmics, culturals”, que “sempre ha sigut un aspecte diferenciador del partit”, i subratlla la necessitat “d'acostar-nos a amplis sectors de la societat” per ser un partit ampli: “En aquestes eleccions hem perdut el vot jove i catalanista, sí, però potser és que mai l'hem tingut”.

L'alcalde de Terrassa, que, a diferència d'Àngel Ros, ha evitat criticar la campanya electoral de Carme Chacón i n'ha valorat "la intensitat", també ha admès que ell hauria votat a favor del fons de competitivitat quan CiU el va reclamar al govern espanyol, i s'ha mostrat partidari que els socialistes catalans tinguin “més visibilitat” i “capacitat de votar diferent”, malgrat que considera irrellevant que tinguin un grup propi al Congrés dels Diputats.

stats