Política 30/09/2012

Navarro deixa clar que el PSC defensarà el no a la independència

El primer secretari afirma sobre Artur Mas que cal "denunciar el fals profeta" que anuncia "la terra promesa per amagar el seu fracàs com a governant"

Sara González
1 min
Pere Navarro, aquest matí

BarcelonaSi bé Montserrat Tura ha fet una aferrissada defensa del dret a decidir, el primer secretari del PSC, Pere Navarro, ha deixat ben clar que si avui hi hagués un referèndum a Catalunya per la independència “la posició del PSC seria 'no'”. “El vot del PSC és el de la majoria de catalans, que no volen el xoc de trens, que rebutgen la sobtada histèria de CiU”, ha dit Navarro durant la defensa de la seva candidatura davant del consell nacional, i ha afegit que el seu partit no està “ni per la independència de Convergència ni per la Guàrdia Civil que el PP ens vol enviar”.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Adreçant-se directament al PSOE i parlant en castellà, Navarro ha deixat clar que el seu partit aposta per la via federal. “Apostem pel pacte i el diàleg. Per la unió lliure a la diversitat. Per una Catalunya en una Espanya i una Europa federals”. També ha reiterat que els socialistes catalans només donaran suport a un referèndum si aquest és legal i, per tant, autoritzat per l'estat espanyol. “Qui vulgui un referèndum a Catalunya, dins de la legalitat, que agafi el 25 de novembre la papereta del PSC. Però qui vulgui votar 'sí' a la independència, en aquest futur referèndum, tindrà altres opcions”, ha dit.

Navarro ha fet una crida a combatre les polítiques de retallades i de “divisió" d'Artur Mas perquè considera que el país està ara pitjor que fa dos anys. “Denunciem el fals profeta que ens anuncia la terra promesa per amagar el seu fracàs com a governant”, ha sentenciat.

stats