Política 02/02/2013

Navarro reconeix que està "dolgut" amb els crítics però demana "passar pàgina"

El primer secretari ha insistit que el PSC "no va votar contra el dret a decidir", sinó que "va votar contra una declaració falsa, irreal i tramposa”

Sara González
2 min

Barcelona“El PSC no va votar contra el dret a decidir, va votar contra una declaració falsa, irreal i tramposa”. Així ha defensat el primer secretari del PSC, Pere Navarro, el no del partit a la declaració de sobirania que es va aprovar la setmana passada al Parlament. El líder dels socialistes s'ha referit als cinc diputats que es van negar a votar en contra de la declaració al Parlament i ha reconegut que s'han dit moltes coses que l'han“dolgut personalment” però que vol “passar pàgina” perquè ha constatat que no hi ha “un problema de plantejament de fons”.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Navarro ha defensat que la sobirania“només pot ser conseqüència del referèndum i no a l'inrevés”però que si no va haver acord amb CiU i ERC és perquè “Mas fa depresident i Junqueras decideix com a president a l'ombra”. Elprimer secretari ha lamentat que s'hagi parlat “d'imposició” del vot per part de la direcció i ha deixat clar que “com a demòcrata convençut” va voler que cada diputat del seu partit expressés la seva opinió sobre el sentit del vot.

Tot i que ha admès que cinc diputats no van “respectar la democràcia interna del partit”, ha explicat que després de “moltes converses” ha arribat a la conclusió que no hi ha grans diferències de fons i que de la “divisió del PSC només en surt guanyant l'adversari”. “Hi ha molta gent desitjant que es trenqui el PSC, però molta més gent necessita un PSC unit. Hem de construir plegats”, ha insistit.

Malgrat els “dubtes i els neguits”, Navarro ha demanat als militants que aquest dissabte que el partit aprova el full de ruta per la seva reconstrucció surtin del consell amb el “convenciment que malgrat els intents dels que volen dividirel PSC”, el partit unit té moltes coses “a fer i a aportar als catalans”. A més, s'ha mostrat convençut que si el partit guanya les eleccions del 2015, estarà “en disposició de derrotar a CiU”a les properes eleccions al Parlament de Catalunya.

Transparència als partits

El primer secretari del PSC ha demanatun nou sistema electoral que garanteixi una relació directa entreels electors i els elegits i ha posat sobre la taula la necessitat que existeixi una llei de partits que “aclareixi i reguli” el seu finançament i estableixi també la celebració de primàries als partits. Navarro ha insistit que aquesta transparència ha d'arribar a totes les institucions i ha subratllat que la monarquia, “serà moderna i transparent o no serà”.

Sobre la cimera anticorrupció, Navarro ha advertir a Mas que “potser es farà una foto, però no resoldrà el problema” perquè considera que si els partits “són part del problema també han de ser part de la solució”.

stats