Política 12/05/2018

"Persistirem, insistirem i l'investirem": les 10 frases del candidat de JxCat

L'aspirant a la presidència s'adreça en anglès a la UE per demanar-li "mediació"

Ara
2 min
Joaquim Torra, aquest dissabte, entrant a l'hemicicle

Barcelona1. "Res no serà normal a casa nostra fins que senzillament la gent que va defensar i va exercir la democràcia perquè nosaltres poguéssim votar en el referèndum d'autodeterminació de l’1 d'octubre no sigui lliure"

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

2. "La vostra victòria és el fracàs d'un Estat que ha usat la violència contra el poble. Però l'1 d'octubre van fracassar i fracassaran si mai gosen tornar a utilitzar la violència, perquè sempre fracassarà qualsevol règim de força que pretengui destruir les idees i la dignitat de les persones. Sempre fracassarà"

3. "I quan ni una resolució de les Nacions Unides ja no t'afecta, aleshores,

fins on pot arribar l’arbitrarietat? En mans de qui està la justícia a Espanya?"

4. "El nostre president és Carles Puigdemont. Havia de ser el president Puigdemont qui fes avui aquest discurs. I haurà de ser el president Puigdemont qui, com més aviat millor, el faci"

5. "Només a nosaltres, al Govern que sorgeixi d’aquesta investidura, se'ns poden demanar comptes del que farem, mai i de cap manera a ni una de les persones que són avui en presó, a l'exili, processades o en risc de ser-ho"

6. "¿Hablamos, señor Mariano Rajoy? Estamos dispuestos a dialogar mañana mismo sin condiciones, con al voluntad de reconducir la política a la política. Por nosotros no quedará. No renunciamos a nada, ni tan siquiera a ponernos de acuerdo con el gobierno de España"

7. "Catalan people, as European citizens, deserve the support and mediation of the European Community. There are Catalan democratic politicians in prison and in exile, charged with rebellion, risking from 15 to 25 years in prison. This is not acceptable in the Europe we aim, the democracy we expect and the land of the human and civil rights we dream"

8. "Crec que no es pot mantenir l’insult com a manera de referir-nos. Ni la justificació que portar un llaç al pit, sigui del color que sigui, signifiqui una provocació. Per parlar cal respecte"

9. "Qualsevol rastre de respecte pels ciutadans de Catalunya ha sigut eliminat. La nostra resposta no es mourà mai d'aquí: persistirem, insistirem i l'investirem"

10. "No ens podem permetre cap més sentència vergonyosa com la que vam viure fa unes setmanes, i que denigra el paper de la dona en tota la seva dimensió i que és intolerable per a qualsevol persona"

stats