Política 01/12/2016

La CUP denuncia "paraules ofensives" dels diputats del PP arran d'una picabaralla al Parlament

Els cupaires asseguren que Andrea Levy i Alberto Villagrasa els han dirigit paraules despectives arran de l'absolució de Josep Garganté

Ara
2 min
Albiol mostrant un cartell dels aldarulls de Gràcia editat per Endavant, una organització pròxima a la CUP i de la qual forma part Anna Gabriel.

BarcelonaPicabaralla entre la CUP i el PP aquest dijous a la tarda al Parlament. El detonant ha estat l'absolució del regidor de la CUP a Barcelona Josep Garganté, que va ser acusat de coaccionar a un metge perquè canviés un informe mèdic i que aquest, reflectís una agressió d'un agent de la Guàrdia Urbana a un manter.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tot ha nascut després que la diputada de la CUP Eulàlia Reguant hagi aprofitat una moció sobre sanitat que es debatia el ple per criticar que alguns grups hagin utilitzat el cas Garganté "com a arma contra la CUP". "Ara s'ha demostrat qui coacciona a qui", ha afegit Reguant, que ha volgut deixar clar que tota l'operació ha estat "un muntatge" per perjudicar-los.

Reguant no ha pogut continuar amb el seu discurs perquè el seu company de partit Benet Salellas ha demanat la paraula per queixar-se de les "paraules ofensives" que els diputats del PP estaven pronunciant contra Garganté. Unes paraules que, segons han explicat fonts de la CUP a Europa Press, provenien del diputat popular Alberto Villagrasa, que s'ha dedicat a acusar Garganté de "pocavergonya i delinqüent".

Però la picabaralla no ha acabat a l'hemicicle sinó que també s'ha traslladat als passadissos del Parlament on, segons les mateixes fonts cupaires, la diputada popular Andrea Levy s'ha dirigit de manera despectiva a la diputada de la CUP Mireia Vehí i li ha preguntat: "Què fas al Parlament? Què no et volen a Cuba?"

La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, ha assegurat que no ha escoltat res i que per tant no pot "jutjar" els fets. Tampoc els populars s'han volgut pronunciar sobre la picabaralla ni tampoc han volgut valorar les paraules de Levy contra Vehí.

Qui sí que s'ha pronunciat ha sigut el diputat cupaire Benet Salellas que ha lamentat que la distància que hi ha entre es escons de la CUP i el PP amb la mesa hagin impedit a la presidenta del Parlament escoltar les paraules dels populars i que hagi continuat el ple com si no hagés passat res.

stats