POLÍTICA
Política 04/05/2011

Piqué denuncia "l'actitud tancada" del govern espanyol pel fons de competitivitat

L'expresident del Partit Popular de Catalunya denuncia que "es pretén que només el País Basc i Navarra tinguin un tracte preferencial" pel que fa al pacte fiscal

Jordi Nicolás Soler
1 min
Josep Piqué

BarcelonaJosep Piqué, escollit ahir nou president del Cercle d'Economia, ha afirmat que el pacte fiscal que demana el govern català "és un debat present a tots els països federals", però ha denunciat que "sembla que es pretén que només el País Basc i Navarra tinguin un tracte preferencial". L'expresident del Partit Popular de Catalunya ha afirmat, en una entrevista a TV3, que "la Generalitat necessita recursos suficients perquè té competències molt importants". En la mateixa línia s'ha expressat sobre el fons de competitivitat: "El govern espanyol té una posició molt tancada, que no m'agrada".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Crisi econòmica

Piqué ha lamentat que "en moltes parts del món ja es parla de la crisi en passat, aquí encara ho fem en present". Els problemes que frenen el creixement econòmic són, segons Piqué, les subvencions, "que acaben ofegant la iniciativa", i l'atur juvenil, "que és una pèrdua potencial per a l'economia". "Estem criexent entre el 0 i l'1% i hi ha un risc que això es mantingui en el temps. Si creixem d'aquesta manera tan limitada, no serem capaços de generar ocupació", ha assegurat.

D'altra banda, Piqué, que va ser ministre i portaveu del govern espanyol durant les dues legislatures de José María Aznar, ha fet autocrítica: "Ens vam equivocar de pensar que els cicles de bonança serien permanents. Els cicles en l'economia existeixen des de la Bíblia". I ha afegit que "hi ha un seguit de reformes pendents que vénen d'aleshores que s'han de fer a corre cuita perquè ens les demanen des de l'exterior i es veu que el govern espanyol ho fa a contracor".

stats