Política 30/04/2012

Rajoy obre la porta a suprimir el Síndic de Greuges i a agrupar municipis

El programa de reformes del govern espanyol enviat a la Unió Europea busca acabar amb les "duplicitats" entre els organismes depenents de l'administració central i els que pengen de les autonomies. Els municipis s'agruparan segons la població

A. Trillas
1 min

BarcelonaLa lletra petita del "programa nacional de reformes" que l'executiu de Mariano Rajoy ha enviat a Brussel·les, en el qual Espanya es compromet a reduir el dèficit públic fins a un 5,3% aquest any i a un 3% el 2013, obre la porta a l'eliminació d'un seguit d'organismes propis creats per les comunitats autònomes que ja existeixen a nivell estatal. Els exemples que posa el document són el Tribunal de Defensa de la Competència, el Defensor del Poble o el Consell d'Estat. Afegeix també que algunes comunitats, com també és el cas de Catalunya, han constituït Instituts d'Estadística, Agències de Protecció de Dades o Consells Audiovisuals. L'objectiu que obertament declara el govern espanyol és "l'eliminació de duplicitats entre els organismes dependents de l'estat i els dependents de les comunitats".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Un altre punt polèmic que recull el document fa referència a l'agrupació de municipis. Aquest mateix any es delimitarà un seguit de competències, i no se'n podran assumir d'altres. Les competències s'estratificaran per trams de població. Només es consideraran "municipis" els que arribin a un determinat llindar d'habitants. A l'estat només un 9% de tots els municipis té més de 10.000 habitants.

Podeu llegir la informació completa a l'ARA PREMIUM.

stats