Política 13/05/2015

La candidata fantasma de PxC a Argentona no sap ni qui són "els de casa" ni qui porta a la llista

En una entrevista a Ràdio Argentona, Miriam Esteve defineix "els de casa" com "tots els que estan empadronats a Argentona", sense caure que ella ni hi està empadronada ni hi viu. No sap respondre qui és la número set de la seva llista

Ara
2 min

BarcelonaQui són els de casa? "Tots els argentonins que estan empadronats a Argentona". Així responia la candidata de Plataforma per Catalunya a Argentona, Miriam Esteve, en preguntar-li sobre el seu lema de campanya, 'Primer els de casa'. Però cometia un error de càlcul. Perquè ella ni viu ni està empadronada a Argentona. Per tant, no és de casa? "Sí... a veure, no visc ara mateix a Argentona, però estic en això". D'aquesta manera es presentava davant l'audiència de Ràdio Argentona la candidata dels xenòfobs de Plataforma per Catalunya que, entre altres coses, no va saber respondre qui és la número set de la seva llista.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

De fet, de tota la seva llista, va admetre que hi va un sol empadronat al municipi. El número quatre. Ho va atribuir al fet que, segons ella, la llista d'argentonins que tenia lligada es va desdir per "por" després que un grup de "militants de la CUP" –així els va definir– l'increpés, afirma, pel carrer mesos enrere. Però a criteri seu, la llista que encapçala no és una llista fantasma: "No, perquè... val, no som d'Argentona, però som de Mataró".

Després de quedar-se sense resposta a moltes de les preguntes a què la van sotmetre els periodistes de Ràdio Argentona, Miriam Esteve s'embolicava amb el seu propi lema, el xenòfob 'Primer els de casa': "Primer hem de mirar pels que hi ha aquí, perquè hi ha gent que s'ha matat perquè ha perdut un pis, hi ha gent que ho ha perdut tot... jo no sóc tan extrema, però sí que és cert que... és que no sé com explicar-me". A Argentona, un 4% de la població és immigrada. Coneix algun problema amb la immigració al municipi? "No, a Argentona, no". "No volem que n'entrin més, en teoria... sé que vénen per necessitat, però el que passa és que prefereixo que els que hi som estiguem bé i no deixem abandonats els nostres". I per reblar el clau, va ser incapaç de respondre a la immensa majoria de preguntes d'un test sobre coneixement del municipi maresmenc on es presenta.

stats