POLÍTICA
Política 18/12/2013

El ple extraordinari per portar al Congrés la consulta, el 16 de gener

CiU, ERC, ICV-EUiA i CUP registren la petició per avançar al 16 de gener el ple que ha de debatre i aprovar la via legal per demanar la cessió de la competència de fer referèndums

M.colomer
1 min
UNA FOTOGRAFIA PER A LA HISTÒRIA 
 L'estampa ja és històrica: Artur Mas acompanyat pels representants de tots els partits que han segellat l'acord per fer la consulta el 9-N del 2014.

BarcelonaUn graó més. Els grups parlamentaris favorables a la consulta d'autodeterminació del 9 de novembre del 2014 han registrat aquest dimarts al Parlament la petició per convocar un ple extraordinari el 16 de gener que ha de servir per debatre i aprovar la petició al Congrés de cessió a la Generalitat de la capacitat de convocar els referèndums.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Encara no una setmana després de l'acord per a la pregunta, la via legal i la data de la consulta, CiU, ERC, ICV-EUiA i la CUP han formalitzat aquest mateix dimecres la petició per avançar el ple del gener. En aquest ple, els grups pro consulta s'acolliran a l'article 150.2 de la Constitució espanyola, que capacita l'Estat a cedir competències que li són exclusives.

Lideratge del relat

Amb aquest moviment, els grups sobiranistes, que representen dos terços del Parlament, tornen a agafar embranzida pel que fa al relat del camí cap a la consulta d'autodeterminació. Que s'enceti el nou període de sessions del nou any amb la proposta per reclamar a l'Estat que deixi convocar el referèndum esdevé un clar indicador d'un any clau en el procés d'emancipació nacional de Catalunya. Els grups sobiranistes volen que el govern espanyol respongui a la petició dins del primer trimestre del 2014.

stats