Política 24/05/2019

Les joventuts de Poble Lliure no demanen el vot explícitament per a la CUP de Barcelona

La Forja critica que no s'hagin buscat aliances amb altres forces com a Badalona o Girona

Xavi Tedó
2 min
Les joventuts de Poble Lliure no demanen el vot explícitament per la CUP de Barcelona

BarcelonaLa Forja, organització juvenil vinculada a Poble Lliure, ha emès un comunicat on no demana explícitament el vot per a la CUP de Barcelona i critica que a la candidatura de la capital catalana només hi hagi organitzacions de l'esquerra independentista. En un comunicat difós avui a les portes de les eleccions municipals, La Forja lamenta que la CUP de Barcelona no hagi apostat per teixir aliances amb altres forces, com s'ha fet a Badalona, per construir la unitat popular.

"A Badalona es va veure ben clar com un front ampli d'esquerres pot guanyar el poder a la dreta suposadament hegemònica", apunten en relació a la llista encapçalada per Dolors Sabater. Aquest és, a parer seu, el model a seguir si no es vol que aquest espai polític "quedi reduït a la marginalitat".

La Forja es limita a demanar el vot per a les formacions que "advoquin per defensar les classes populars d'aquesta ciutat, lluitin per abolir el patriarcat i donin suport sense renúncies al dret a l'autodeterminació del poble català" mentre avisa que seguiran treballant en la construcció de la unitat popular a Barcelona.

Fonts de La Forja reconeixen que la militància votarà la CUP, però alhora subratllen que "és una critica a la manera com s'han fet les coses a Barcelona i que cal apostar per vies com la de Badalona, però també Figueres, Girona o Cerdanyola", on s'ha arribat a acords amb altres espais del sobiranisme.

Aquest nou desencontre no fa altra cosa que fer aflorar la crisi interna que es viu a la CUP entre Poble Lliure i Endavant després que la primera organització decidís presentar-se a les eleccions generals, tot i que la militància cupaire ho havia rebutjat. Poble Lliure es va presentar amb Som Alternativa i Pirates sota la coalició de Front Republicà, però no va ser capaç d'obtenir representació i va obtenir poc més de 110.000 vots.

stats