Política 04/11/2014

Podem defensa que, a diferència de la CUP, té "capacitat de canvi real"

Recorda que la formació defensa el dret a decidir però que el seu projecte "no és independentista"

Ara
1 min
L'assemblea de Podem d'aquest diumenge a Rubí / CRISTINA CALDERER

BarcelonaEn què es diferencia Podem de la CUP? Marc Bertomeu, portaveu a Catalunya del partit que lidera Pablo Iglesias, ha argumentat en una entrevista a Rac 1 que Podem defensa el dret a decidir però el seu projecte "no és independentista". Tot i això, ha subratllat que la diferència entre les dues formacions rau en què, mentre la CUP defensa un "projecte de ruptura a Catalunya", Podem planteja un projecte de ruptura a Espanya que té, a més, "una capacitat de canvi real, potència".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Això no vol dir, però, ha dit Bertomeu, que les dues formacions no puguin treballar plegades a nivell sobretot municipal o que els seus respectius projectes coincideixin en un moment donat. Arran dels bons resultats que els auguren els sondejos, el portaveu a Catalunya ha dit que estan "sorpresos" però que "no tenen por". De fet, ha reiterat que la voluntat de Podem és presentar-se en solitari a les pròximes eleccions catalanes encara que això suposi triar un cap de llista en un temps rècord i també a les municipals però en confluència amb altres partits.

Bertomeu ha assegurat que són conscients que a hores d'ara creixen, en bona mesura, per un "vot de càstig" als partits majoritaris, però ha defensat que la formació sabrà aconseguir que aquest vot acabi sent també "de construcció".

stats