Política 09/03/2015

L'exdirectiu de Càritas José Manuel López encapçalarà la llista unitària de Podem a la Comunitat de Madrid

És enginyer agrònom de formació, però ha desenvolupat la seva carrera a Càritas, la fundació Pluralisme i Convivència i en una consultoria privada

Mariona Ferrer I Fornells
2 min
José Manuel López. PODEMOS

MadridSi encara quedava alguna incògnita, Podem l'ha volgut tallar de soca-rel aquest dilluns amb un comunicat. L'excandidata d'IU a la Comunitat de Madrid i impulsora de la plataforma Convocatòria per Madrid, Tania Sánchez, no formarà part de les llistes de la candidatura unitària de la formació liderada per Pablo Iglesias per a les autonòmiques del maig. El primer de la llista i candidat a la presidència de la comunitat serà José Manuel López, un enginyer agrònom de formació però que ha desenvolupat la seva carrera a Càritas, la fundació Pluralisme i Convivència i la consultoria privada. La segona de la llista oficialista, que està avalada pel consell ciutadà de Madrid –l'òrgan de direcció de Podem a la comunitat– serà l'advocada Lorena Ruiz-Huerta, activista contra la llei de seguretat ciutadana del PP.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons el comunicat de la formació, José Manuel López té 48 anys i és "conegut a la Comunitat de Madrid pel seu compromís social". Lorena Ruiz-Huerta en té 39 i és una advocada especialista en dret penal i de la família. És membre de No Somos Delito, "una plataforma que s'ha esforçat a transmetre els prejudicis per a les llibertats que comporta la coneguda 'llei mordassa'", assenyalen des de Podem.

Tots dos encapçalaran una llista unitària en què, segons la direcció de Podem, "estaran presents persones que participin en el procés de Podem i integrants d'altres espais polítics que treballen pel canvi a la Comunitat de Madrid". Es tracta, en concret, de la plataforma liderada per Tania Sánchez, que diumenge a última hora va arribar a un preacord per integrar-se a la llista de Podem.

Aquesta candidatura tindrà fins a 129 noms i i 10 suplents que es donaran a conèixer el pròxim 12 de març en roda de premsa. Les primàries de Podem se celebraran entre el 25 i el 29 de març.

stats