ELECCIONS EUROPEES
Política 26/05/2014

Podem deixa en l'aire l'escó de Jiménez Villarejo

Tot apunta que l'exfiscal anticorrupció, contrari al dret a decidir, no prendrà l'acta d'eurodiputat per qüestions de salut, si bé la decisió no està presa

Mariona Ferrer I Fornells
1 min

MadridEl número tres de la llista de Podem, l'exfiscal anticorrupció Carlos Jiménez Villarejo, no ha decidit encara si prendrà l'acta d'eurodiputat al Parlament Europeu. Fonts de la formació que lidera Pablo Iglesias han explicat a l'ARA que l'edat de Jiménez Villarejo, 78 anys, i la seva salut delicada seran elements determinants en la decisió.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"No està tancada la decisió, vinculada a la seva salut", han explicat les fonts consultades, que han afegit que Jiménez Villarejo "està ple d'alegria pels resultats" que han donat a Podem cinc eurodiputats.

Veu discrepant pel que fa el dret a decidir

Jiménez Villarejo no ha amagat el seu rebuig explícit al dret a decidir de Catalunya. Aquest és un fet que xoca amb la posició oficial del partit de suport a la capacitat dels catalans de decidir el seu futur polític. Segons un portaveu de la formació, "està bé que hi hagi discrepància" i no posicionaments monolítics en l'organització política. De fet, subratllen que el valor que ha aportat Jiménez Villarejo a Podem radica en la seva vinculació amb la lluita anticorrupció.

stats