Política 16/04/2015

Podem titlla Rato de "defraudador-desnonador" i demana la dimissió del govern espanyol en ple

El secretari de relacions amb la societat civil del partit creu que aquest cas demostra el "fracàs del model" econòmic actual

Pau Cortés
1 min
Banco Santander dissol el consell assessor i prescindeix de Rato

BarcelonaPodem creu que l'exvicepresident del govern espanyol i expresident del FMI Rodrigo Rato pot ser definit com un "defraudador-desnonador" per la seva responsabilitat en les execucions hipotecàries com a excap de Bankia i per les sospites de blanqueig de capitals, després d’haver-se acollit a l’amnistia fiscal impulsada per l'actual govern espanyol, el 2012. A més, ha qualificat de "vergonyós" un cas que demostra el "fracàs del model" econòmic vigent, del qual Rato va ser un dels principals responsables, segons la formació que lidera Pablo Iglesias.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El secretari de relacions amb la societat civil de Podem, Rafael Mayoral, ha demanat la dimissió no només del ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, com ja han fet els principals partits de l'oposició, sinó també del govern espanyol en ple. Mayoral ho ha justificat dient que l'executiu de Mariano Rajoy està "obsessionat" a servir els interessos d'una minoria i provocar el "patiment de la majoria".

Mayoral ha demanat que ara es posi el focus mediàtic en els bancs que tenen oficines en paradisos fiscals, entre les quals hi ha Bankia, l'entitat que va presidir Rato. En canvi, no ha volgut aclarir si la seva formació es posicionarà judicialment en aquest cas ni si presentarà noves mesures contra el frau fiscal i l'evasió de capitals.

stats