ELECCIONS ANDALUSES
Política 22/03/2015

Podem lamenta que els seus 15 diputats no siguin suficients per impulsar el seu programa electoral

El secretari d'organització afirma que el canvi que "s'està produint" a Andalusia és "decisiu per a la història del país"

Efe
1 min
Pablo Iglesias i Teresa Rodríguez han passejat per Cadis abans del míting final / EFE

SevillaLa candidata de Podem, Teresa Rodríguez, ha lamentat que els resultats de les eleccions, que els atorguen 15 diputats, no permetin impulsar les mesures que Podem havia proposat, com un pla de rescat social immediat. Sense massa eufòria, Rodríguez ha promès que la primera mesura que compliran, això sí, és fixar-se un sou "de persones normals".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El líder del partit, Pablo Iglesias, s'ha valgut d'un poema d'Antonio Machado i, via Twitter, ha dit que Andalusia és "el primer pas". "Se hace camino al andar", ha dit.

Moments abans, el secretari d'Organització i coordinador de la campana andalusa de Podem, Sergio Pascual, ha assegurat aquesta diumenge, després les primeres dades escrutats, que el canvi a Andalusia és "ja irreversible".

En una breu intervenció, amb el 7% escrutat, el dirigent de Podem ha dit de la jornada electoral que la comunitat està assistint a l'elecció d'una "força de canvi", canvi –ha precisat– que és "ja irreversible". "El Parlament de demà no s'assemblarà en res al d'ahir", ha sostingut.

A més, ha esgrimit que el canvi que "s'està produint" a Andalusia és "decisiu per a la història del país".

Pascual ha comparegut al Teatre Távora de Sevilla, on Podem realitza el seguiment dels resultats electorals, i on s'han omplert les més de 200 localitats.

stats