Política 30/01/2015

'Fer fora la casta', eix de la manifestació convocada per Podem a Madrid

El partit que lidera Pablo Iglesias vol demostrar demà al carrer que "el canvi és possible" durant el 2015

Europa Press
2 min
Les aventures de  Super Ratón a Ratolàndia

BarcelonaL'anomenada 'Marxa del canvi', convocada per Podem per a aquest dissabte a les 12 a Madrid, partirà des de la plaça de Cibeles amb destinació la Puerta del Sol i tindrà com a principal objectiu defensar la necessitat de "fer fora la casta" i mostrar que "el canvi és possible".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Aquests són dos dels "missatges clau" que s'inclouen a la guia de participació que Podem ha elaborat per als manifestants que vulguin assistir a la mobilització. També hi recopilen els principals lemes de la convocatòria, que "conviden que siguin usats" per a la difusió de la mobilització.

"Demostrarem a Madrid que el 2015 pot ser l'any de la ciutadania, l'any del canvi polític a Espanya, l'any de la il·lusió. La democràcia és el poder del poble i ningú hauria d'escandalitzar o intentar crear por perquè la gent decideixi saludar el començament d'un any decisiu", asseguren en el text que obre la guia.

En aquest text, el partit liderat per Pablo Iglesias convida "tota la ciutadania, sigui de Podem, no ho sigui o s'ho estigui pensant, a obrir junts l'any a Madrid, perquè sigui l'últim dels anys de la burla dels privilegiats".

Al segon capítol de l'esmentada guia Podem recopila els que hauran de ser els missatges clau que transmeti la 'Marxa del canvi'. Entre altres, la seva ja habitual consigna que proclama la necessitat de "fer fora la petita casta que governa per a si mateixa". "S'ha de fer fora la petita casta que governa per a si mateixa i cal recuperar les institucions perquè treballin pel benestar de la gent comuna", afegeixen.

"El que abans semblava impossible és ara cada vegada més a prop: el canvi és possible. És possible recuperar els drets que ens han arrabassat en els últims temps, és possible recuperar la il·lusió, és possible que les institucions governin per a la gent i no per l'elit", és el segon missatge clau de la convocatòria.

Rebutjar "formes velles de fer política"

Podem també assenyala com a objectiu transmetre que "no és temps d'etiquetes ni de formes velles de fer polítiques", sinó "de protagonisme ciutadà". "La ciutadania vol recuperar les institucions perquè ja té un projecte de país alternatiu al de l'elit", afirma.

Entre els lemes que proposen, que són el resultat del debat i la votació desenvolupats entre els simpatitzants, figuren, per exemple, 'El canvi ha començat. Junts podem',' Uneix-te al canvi',' El futur depèn de tu', 'És l'hora de la gent: 2015 comença el canvi',' El canvi depèn de tu' o 'Ens van voler enterrar, però no sabien que érem llavor'.

La formació també anima els assistents a portar a la manifestació una carta amb els seus "desitjos per al 2015", per donar a una altra persona al final de la marxa. A més del lliurament de cartes, també està previst que la manifestació es tanqui amb un míting a la Puerta del Sol, segons ha informat a Europa Press el secretari de Societat Civil i Moviments Socials de Podem, Rafa Mayoral.

El dirigent de Podem també ha confirmat que no elaboraran una llista d'adhesions ni realitzaran una tasca d'"incorporació de plataformes", per evitar així "sumes de sigles". "Totes i tots junts units pel canvi, això és el més important", asseguren a la guia.

stats