Política 24/07/2016

Podem critica l'ANC i li reclama que no recorri a "la basta manipulació del relat de la corrupció sanitària"

El cercle de sanitat de Catalunya sent "tristesa" davant l'acte de l'Assemblea en què va denunciar que l'Estat es va carregar el sistema sanitari català, com va afirmar De Alfonso en les gravacions

Ara
2 min
Un cementiri de 400 creus que dóna per mort el sistema sanitari català: l'ANC comença la campanya d'estiu a Vic

BarcelonaL'acte d'inici de la campanya estiuenca de l'ANC no ha agradat al cercle de sanitat de Podem a Catalunya. L'Assemblea va omplir divendres la plaça Major de Vic amb unes 400 creus de color groc amb la inscripció "Sistema sanitari català", rememorant la frase "Els hem destrossat el sistema sanitari" que va pronunciar l'exdirector de l'Oficina Antifrau, Daniel de Alfonso, al ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz. El cercle de Podem ha reaccionat aquest diumenge confessant que sent "tristesa" pels casos de corrupció existents i que perjudiquen la sanitat catalana, però també sent "tristesa" per l'acte de l'ANC.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Una entitat estimada per tants catalans i catalanes no pot prestar-se a la basta manipulació del relat de la corrupció sanitària", critica el comunicat, que afirma que "el futur de Catalunya pot ser o no una república independent, però el que mai podem acceptar és que es converteixi en una república d'institucions infiltrades per la corrupció". Per això, el cercle de Podem demana a l'ANC que "no negui la nostra corrupció i lluiti per un país més honrat i que ajudi no a tapar els nostres corruptes i les seves accions, tan perversos i nefastes com les dels altres, sinó a treure les urpes de la corrupció de les nostres institucions", cosa que farà de Catalunya "un país una mica més lliure".

I és que el cercle de sanitat de Podem a Catalunya afirma que sent "vergonya dels càrrecs i dirigents corruptes (presumptes o no)" tant del govern espanyol –i cita Luis Bárcenas i Rodrigo Rato– com d'un "món proper" –amb Jordi Pujol o Lluís Millet–, els quals "s'han prestat al mal ús d'unes institucions que es van crear i es van forjar per protegir el bé comú i han estat usades de forma fraudulenta i egoista per l'únic benefici de les mal anomenades elits d'aquest país".

També carrega contra "algunes empreses i famílies que han generat el seu negoci en la base del dolor i la malaltia, la pobresa i la violència, el fracàs i la desigualtat, la corrupció i la xarxa clientelar, sense que els hagi importat posar els seus beneficis privats davant el bé de tots i la millora de la nostra competència i competitivitat".

stats