Tuits i mesures polèmiques, imputats... Rivera ensopega amb els tics extremistes de polítics del partit

Ciutadans obre la porta a abstenir-se a la investidura de Rajoy

Intentar controlar tot un partit quan n’ets l’única imatge no és tasca fàcil. Sobretot quan es multipliquen els actes de campanya i és necessari delegar en d’altres persones. Regidors imputats, discursos feixistes, negar la importància del gènere en els casos de la violència domèstica... Albert Rivera s’està passant la campanya apagant focs.

Però l’última polèmica no ha arribat de la mà d’una cara desconeguda, sinó d’un dels fitxatges estrella i aposta personal del líder de Ciutadans: l’escriptora i periodista gallega Marta Rivera, que en un tuit “irònic” el juny del 2014 defensava que “l’holocaust té una explicació política”.

Polèmica per un tuit sobre l'Holocaust de la número tres de C'sNo és l’única perla de la seva número tres per Madrid, finalista del Premi Planeta el 2006, fins fa poc afí al PP i contrària a la immersió lingüística. Repassem els tics extremistes d’alguns dels polítics de C’s.

Discursos feixistes

Va haver de fer dimitir un regidor per haver exaltat Primo de Rivera

El 'timeline' de Twitter de qualsevol polític s’ha convertit en un camp de mines.  El cas del regidor d’Ahora Madrid Guillermo Zapata va encendre totes les alarmes i va portar diputats i senadors a esborrar desenes de tuits. No ho va fer-ho Marta Rivera, on tot i donar suport a C’s ha criticat durament el contracte únic –mesura estrella del partit taronja–, ha defensat el copagament mèdic i ha arribat a posar en qüestió l’autoria de l'11-M. Qui tampoc va revisar els tuits va ser un dels regidors de C’s a Soto del Real, Sergio Luna, que va exaltar el 2011 el fundador de la Falange, José Antonio Primo de Rivera. C’s l’ha destituït de forma fulminant. Amb la seva número tres, en canvi, defensa que es tracta d’un tuit “irònic” en resposta al líder de Podem, Pablo Iglesias, que va defensar que “el terrorisme d’ETA té una explicació política”.

Mesures polèmiques

C’s, forçat a matisar el pla contra la violència domèstica

Un programa “mal redactat”, segons Rivera, ha portat a donar entendre que C’s vol acabar amb el greuge penal per als homes que cometin delictes de violència de gènere que va introduir la llei Zapatero. És a dir, acabar amb l’estigma per a l’agressor. Marta Rivera, en el debat a nou dimecres a TVE, va acabar donant ales a la mesura: “És tan greu que un fill vegi com el seu pare mata la seva mare com que vegi com la seva mare mata el seu pare”, va dir. El líder de C’s ha hagut d’ esmenar-la aquest dijous i des de Toledo ha assegurat que “no es tracta d’abaixar el llistó, sinó d’apujar-lo per a tots”.

Un alcalde imputat

Un cas de corrupció acaba amb un dels pocs batlles a Andalusia

En la gestió, la corrupció també acorrala C’s. Rivera ha forçat la dimissió d’un dels quatre alcaldes que tenen a Andalusia després de ser imputat per presumpta prevaricació en la tramitació d’un contracte per a persones en situació d’exclusió social a la Junta d’Andalusia.

Candidats de perfil baix

Rivera reconeix que molts dels futurs diputats no estan preparat

Albert Rivera reconeix que molts dels seus candidats tenen molt poca experiència, començant per Marta Rivera. En els seus mítings, el cap de llista de la província no parla més de tres minuts i el líder de C's té dificultats per parlar de futurs ministres al govern. Sobre pactes, en la primera conversa informal amb periodistes durant la campanya aquest dijous a Toledo ha obert la porta a abstenir-se en la investidura de Rajoy. Descarta taxativament, però, qualsevol acord de govern o bé condicions a canvi d'un 'si'. Rivera dóna cada vegada més per fet que el candidat del PP guanyarà les eleccions i l'opció per a que lluita és la de ser líder de l'oposició després de desplaçar el PSOE com a segona força.