Política 15/12/2020

La Policia Nacional demana autorització judicial per accedir al contingut del mòbil de Núria Marín

L'alcaldessa sol·licita declarar davant la jutge sobre el cas de presumpta corrupció a l'Hospitalet

Marc Toro
2 min
Núria Marín: “Espero que la sentència  no afecti el govern de la Diputació”

BarcelonaDesprés de detenir i interrogar Núria Marín dijous passat pel presumpte cas de corrupció al Consell Esportiu de l'Hospitalet, la Policia Nacional ha demanat aquest dimarts l'autorització a la jutge que porta el cas per accedir al contingut del telèfon mòbil de l'alcaldessa socialista, segons confirmen a l'ARA fonts judicials. La unitat de delinqüència econòmica i fiscal (UDEF), que investiga la també presidenta de la Diputació de Barcelona per suposada malversació, prevaricació i omissió del deure de perseguir el delicte, es va quedar el seu telèfon després que declarés a la comissaria de la Verneda, però per bolcar-ne el contingut els fa falta l'aval de la titular del jutjat d’instrucció número 2 de l'Hospitalet, Beatriz Faura. La magistrada ja ha demanat a la Fiscalia que es pronunciï abans de donar resposta al cos policial.

En paral·lel, i segons fonts municipals consultades per aquest diari, aquest mateix dimarts Marín ha formalitzat una petició a la magistrada per poder personar-se i declarar en el cas de suposat desviament de subvencions, en el qual ella nega cap implicació. Es tracta d'un pas que ja va anunciar que faria la setmana passada en roda de premsa, on va expressar la seva voluntat d'explicar com més aviat millor tot el que sabia sobre la trama al voltant del Consell Esportiu, una entitat privada a l'Hospitalet que rep subvencions públiques i que, segons va denunciar el regidor socialista Jaume Graells, hauria creat una "caixa interna" en B. Els detalls del cas els va publicar Nació Digital al juliol.

Malgrat la petició de la socialista, que aquest dilluns va rebre la confiança tant del PSC –el partit que presideix– com del PSOE –on exerceix de vocal a la direcció–, fonts judicials veuen difícil que la jutge accepti la seva declaració, ja que encara no disposa de l'atestat sobre l'alcaldessa ni, en definitiva, de la informació necessària de la investigació policial per citar-la. Les mateixes fonts, de fet, expliquen que Faura ja ha rebutjat peticions semblants d'altres investigats per la policia espanyola en el mateix cas, pel qual sí que han declarat en seu judicial el tinent d'alcalde i líder del PSC a l'Hospitalet, Cristian Alcázar; l'exregidor Cristóbal Plaza, que va dimitir dissabte, i el director del Consell Esportiu, Eduard Galí.

stats