POLÍTICA

La Policia Nacional estudia dotar els seus agents amb Google Glass

Cada aparell té un valor de 1.000 euros. Ho justifica amb el concepte "seguretat intel·ligent"

El govern espanyol ha confirmat per mitjà d'una resposta parlamentària escrita a la qual ha tingut accés Europa Press que està estudiant les possibilitats de dotar als agents de Policia Nacional amb Google Glass. Aquest giny està valorat en més de 1.000 euros cada parell.

"Pel que fa a l'ús de les anomenades Google Glass, les possibles utilitats operatives d'aquest dispositiu òptic estan sent explorades per les diferents àrees funcionals del Cos Nacional de Policia, de cara a l' increment de la seguretat per als agents i millora de la resposta al ciutadà", diu l'executiu.

El govern contesta així a la pregunta formulada pel diputat d'IU Ricardo Sixto , qui es va interessar per la "compatibilitat de la inversió en les Google Glass per les patrulles policials amb la situació en què es troben".

Ja el passat mes de gener, la Direcció General de la Policia va indicar que amb les Google Glass s'avançaria en el Pla Estratègic de la Policia que pretén la transformació del cos en una veritable seguretat intel·ligent a través del projecte denominat Policia 3.0.

El director de la Policia, Ignacio Cosidó, s'ha interessat per les característiques d'aquests dispositius i la seva possible utilitat en l'actuació diària dels agents. Segons la Policia, les Google Glass permetrien la visualització en directe de les càmeres de seguretat pròximes; monitoritzar i registrar l'actuació de l'agent; accés a "Street View"; captura d'imatges i vídeos per reconeixement facial, comprovació de dades o intercanvi amb altres patrulles; accés a bases de dades policials, o informació sobre les unitats comissionades i serveis de suport.

A més, podrien integrar sistemes de reconeixement facial, sistemes de gestió de vehicles, bases d'antecedents policials, arxius de dades documentals, informació de normativa penal, policial i procedimental, així com protocols d'actuació, entre altres.