POLÍTICA
Política 17/05/2013

L'advocada de Noureddine Ziani lamenta que se li ha negat "tota la informació" sobre la seva expulsió

Fatima-Zhora Bouhya diu a Catalunya Ràdio que no s'ha pogut comunicar amb Ziani des de la seva detenció aquest dijous i que no sap si ja és al Marroc. Fonts policials asseguren a Efe que Ziani encara és a Barcelona

Ara
3 min
El director de l'Espai Catalano-Marroquí de la Fundació Nous Catalans, Noureddine Ziani, en una imatge d'arxiu

BarcelonaL'advocada de Noureddine Ziani, Fatima-Zhora Bouhya, lamenta que se li ha negat "tota la informació" sobre la seva expulsió i, en declaracions a 'El matí de Catalunya Ràdio', assegura que a hores d'ara (9.35 h), més de dotze hores després de la seva detenció, encara no s'ha pogut comunicar amb ell i desconeix si ja és al Marroc. Tanmateix, fonts policials han assegurat a Efe aquest matí que Ziani encara es troba a la comissaria de la Verneda de Barcelona, on ha passat la nit, a l'espera de ser expulsat al Marroc quan es disposi d'un passatge d'avió fins al seu país.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La Policia Nacional va detenir Noureddine Ziani ahir a la tarda a Barcelona per expulsar-lo en les pròximes hores per ordre del ministeri espanyol de l'Interior, que ha atès la petició del CNI. Fonts coneixedores del cas van assegurar a l'ARA que Ziani no va oposar cap tipus de resistència.

Fatina-Zhora ha lamentat aquest matí que ningú li va comunicar l'ordre d'expulsió i que Ziani no ha tingut oportunitat de defensar-se. "L'expulsió se m'hauria d'haver notificat i encara no la tinc. Se m'ha negat tota la informació", ha denunciat l'advocada, que ha anunciat que recorrerà l'expulsió quan rebi la documentació pertinent. "Necessito el decret, i no me'l volen donar", ha lamentat.

L'advocada admet que l'ha sorprès la "rapidesa" amb què s'ha expulsat Ziani, malgrat que ja s'esperava que "seria així", tal com han anat "les coses" els últims dies. Tanmateix, assegura que "no hi ha cap evidència" de tot el que denuncia el CNI. "Se l'acusa de ser un espia, d'atemptar contra l'ordre públic i la seguretat nacional, i no hi ha cap prova de tot això", ha conclòs l'advocada.

Tot i que inicialment s'havia dit que Ziani ja estava volant cap a Tànger ahir a la tarda, a última hora d'aquest dijous fonts de la Policia Nacional van aclarir que encara era a la comissaria d'estrangeria, a la Verneda. La seva advocada desconeix si Ziani ja ha arribat al Marroc, però, de totes maneres, l'expulsió s'executarà al llarg del dia d'avui o demà.

De fet, fonts del govern espanyol ja havien confirmat aquest mateix dijous al migdia que l'expulsió seria imminent, malgrat que no concretaven quan. L'expulsió la va reclamar el CNI, que acusa Ziani de "promoure el salafisme" i posar en risc la seguretat del l'Estat, cosa que Ziani ha negat de manera taxativa. El president de Nous Catalans, Àngel Colom, va denunciar que intuïa un rerefons polític en aquesta expulsió.

Resolt en menys d'una setmana

No fa ni una setmana que va transcendir que el CNI havia demanat l'expulsió del president de la Unió de Centres Culturals Islàmics de Catalunya (UCCIC) i director de l'Espai Catalano-Marroquí de la Fundació Nous Catalans, vinculada a CDC. Aquest dijous, el ministeri de l'Interior ha signat l'ordre d'expulsió després de rebutjar les al·legacions que va presentar a l'expedient del CNI l'advocada de Ziani.

Les fonts consultades defensen que la decisió d'expulsar l'activista de la Fundació Nous Catalans es fonamenta en una investigació de tres anys del CNI. Aquesta versió, però, contrasta frontalment amb la dels Mossos d'Esquadra, que neguen que es tracti d'un subjecte perillós i desmenteixen que hagin compartit investigació, com havia informat el ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz.

stats