PORTUGAL
Política 23/01/2011

El conservador Cavaco Silva ho té fàcil per tornar a guanyar les presidencials de Portugal

Nou milions estan cridats avui a les urnes enmig de la pitjor crisi econòmica que ha viscut el país els darrers 30 anys

Barcelona
1 min

REDACCIÓNou milions de portuguesos estan aquest diumenge cridats a les urnes per escollir el president del país. Ho fan immersos en la pitjor crisi econòmica que ha viscut el país en els darrers 30 anys.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tots els sondejos asseguren que la victòria se l'emportarà l'actual president, Aníbal Cavaco Silva, que revalidarà el mandat amb comoditat i sense haver de recórrer a una segona volta. L'enquesta de la Universitat Catòlica Portugesa publicada el divendres posa xifra a aquesta victòria: obtindria el 59% dels vots. El seu rival, Manuel Alegre, es quedaria al 22% dels vots.

Cavaco Silva, antic professor d'Economia, va ser ministre de Portugal durant deu anys. Tot i que forma part del conservador Partit Socialdemòcrata, el president dóna suport a l'estratègia del primer ministre, el socialista José Sócrates, per reduir el dèficit pujant els impostos i reduint el sou dels funcionaris.

La situació del país

L'atur al país és del voltant de l'11 per cent.

Una enquesta divulgada aquesta setmana mostra que gairebé la meitat dels portuguesos creuen que actualment viuen pitjor o molt pitjor que fa 40 anys, en plena dictadura salazarista, i prop d'un 60% opina que actualment les seves condicions de vida són també pitjor que abans d'entrar a la Unió Europea, fa 25 anys.

stats