Política 23/05/2015

Posa un famós a la teva llista electoral

Desenes de cantants, escriptors, actors i esportistes donen suport simbòlic a alguns partits o ocupen llocs de sortida a les llistes electorals d'aquestes eleccions municipals

Laia Vicens
4 min

BarcelonaSón coneguts al poble on es presenten, però també a l'altra punta del país. Els coneixen al forn de la cantonada, i a la ciutat més allunyada de Catalunya. A les llistes que es presenten aquest diumenge hi ha molts noms mediàtics: escriptors i esportistes, actors i cantants. Són personatges famosos que donen el seu suport a partits polítics, conscients que són un atractiu per captar l'atenció i atraure alguns votants. N'hi ha que farceixen les llistes en posicions simbòliques, però altres van a llocs de sortida.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Actors

Un dels noms que més ha sonat aquesta campanya ha estat el de Juanjo Puigcorbé, que va de número 2 a la llista d'ERC a Barcelona, una llista que també tanca el mediàtic jutge Santiago Vidal. La directora de cinema Mar Coll ocupa el número 38 a la candidatura d'Ada Colau a Barcelona, mentre que el també director de cinema Albert Solé (fill del polític Jordi Solé Tura) tanca la llista del PSC de Jaume Collboni.

Alfred Bosch i Juanjo Puigcorbé / ACN
El cineasta Albert Solé / ARA

Qui també tanca una llista és l'actor Sergi López. Un cop més, ha donat suport a la CUP, i ocupa l'última posició de la llista cupaire a Vilanova i la Geltrú. El personatge que fa de Pau al Club Super3, l'actor Joan Valentí, ocupa el número 13 de la candidatura d'ERC a Igualada.

L'actor Joan Valentí
L'actor Sergi Lopez / ACN

Escriptors

L'escriptora Maria Mercè Roca és la candidata d'ERC a Girona, que es presenta amb MES. Roca, que va ser premi Ramon Llull, Sant Jordi i Josep Pla, ja va ser diputada d'ERC al Parlament entre el 2003 i el 2010, tres anys dels quals va ser presidenta de la comissió de cultura. L'escriptora de literatura infantil i juvenil Gemma Lienas ocupa el 36è lloc de la llista de Barcelona en Comú.

Marta Rovira ha donat suport a l'alcaldable a Girona, Maria Mercè Roca / ACN
L'escriptora Gemma Lienas / MANOLO GARCÍA

Qui no és escriptora però està molt relacionada amb la literatura és la ninotaire Pilarín Bayés, que va de 20 a la candidatura de CiU a Vic.

La dibuixant Pilarín Bayés / ACN

Esportistes

L'exjugador del Barça Oleguer Presas torna a avalar la CUP i ocuparà el número 23 de la Crida per Sabadell, precisament el número del seu dorsal amb el Barça. L'atleta olímpic de marxa atlètica Jesús Ángel García Bragado repeteix com a candidat del PP a Sant Adrià del Besòs.

Oleguer Presas, amb l'estelada
El marxador José Ángel García Bragado

Cantants

Molts cantants i persones vinculades al món de la música han donat suport a la CUP. És el cas de Francesc Ribera 'Titot', de Brams, que ja ha sigut regidor aquest mandat, i que ocupa el tercer lloc a la llista de Berga. El cantautor Cesk Freixas tanca la candidatura cupaire a Sant Pere de Riudebitlles, la mateixa posició que ocupa Alguer Miquel, el cantant de Txarango, a la llista de Vic. El bateria dels Gossos, Oriol Farré, va al novè lloc de la llista de Manresa.

Cesk Freixas / JUAN MIGUEL MORALES
Txarango / CLOWNIA

El guitarrista i cantautor Quico Pi de la Serra ocupa la 39a posició a la llista de Barcelona en Comú, mentre que el guitarrista de Sírex, Juan José Calvo, és el novè de Ciutadans al Masnou. El bateria dels Pets, Joan Reig, va de set a la llista d'ERC de Constantí. En canvi, el bateria de Lax'n'busto, Jaume Piñol, ja no serà l'alcadable d'ERC al Vendrell.

Quico Pi de la Serra

Carles Sanjosé, conegut com a Sanjosex, és el sisè del PSC a la Bisbal d'Empordà. Els socialistes han rebut també el suport de Julio Ortín, conegut com a Papa Juls, membre de Sangtraït, que serà el segon del PSC a Portbou. CiU, per la seva banda, compta amb el cantant de Tremendos i The Companys, que ja ha estat alcalde de Maials (Segrià). És David Masot, que opta a la reelecció.

Sanjosex

Al País Valencià, el cantautor Pau Alabajos és l'alcaldable de Compromís a Torrent, i el cantant de la Gossa Sorda, Josep Nadal, liderarà la llista del mateix partit a Pego. Nadal ja ha estat regidor aquest mandat. A més, el líder de Zoo, Toni Sánchez 'Panxo', és el número sis de Més Gandia, una coalició que aglutina Compromís, Esquerra Unida, ERC i la plataforma ciutadana Més Gandia.

Pau Alabajos

A més, l'exconcursant de Gran Hermano Carlos Navarro, àlies el Yoyas, es presenta d'alcaldable a Vilanova del Camí sota les sigles Decide.

stats