Política 02/06/2015

Prenafeta: "Jo visc de la meva pensió, res més. No tinc ni cinc cèntims a l'estranger"

Qui va ser mà dreta de Jordi Pujol admet que va cobrar comissions d'empreses a l'estranger "amb molt d'orgull"

Laia Vicens / Sara González
2 min
Lluís Prenafeta a la comissió d'investigació sobre el frau fiscal / CRISTINA CALDERER

Barcelona"Jo visc de la meva pensió, res més. No tinc ni cinc cèntims a l'estranger". D'aquesta manera s'ha volgut defensar l'exsecretari de la presidència en governs de Jordi Pujol Lluís Prenafeta, esquitxat pel cas Pretòria, durant la seva intervenció en la comissió sobre el frau fiscal. L'exdirigent de CDC ha insistit que no té "cap compte" que el permeti viure "al marge" d'aquesta pensió i que els que els seus diners estan "regularitzats". De fet, ha subratllat que té un sol compte, el de la pensió, i que per això es considera "net" amb Hisenda. "El que diu el fiscal és increïble i jo sé que acabarà positivament per a mi", ha etzibat tot advertint que "ningú l'ha acusat fins ara" d'evasió fiscal.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Prenafeta també ha assegurat que l'expresident de la Generalitat "no es mereix de cap manera aquesta lapidació", ja que, al seu parer, "no ha comès cap delicte". Prenafeta ha fet aquestes declaracions durant la seva compareixença a la comissió del frau i l'evasió fiscals del Parlament, en què aquest dimarts també ha comparegut l'exconseller Macià Alavedra. Prenafeta ha afirmat que és amic de Pujol i que "sempre ho serà".

Prenafeta també ha volgut deixar clar que té un "altíssim concepte" del president de la Generalitat Artur Mas. Ha dit, però, que fa anys que no es veuen però que això no vol dir que no "preservi l'amistat" cap a la seva persona.

Segons ha reconegut, va cobrar "amb molt d'orgull" comissions d'empreses a l'estranger, com Siemens i Alstom, a canvi de negocis.

Segons ha recordat, just avui fa 25 anys que "va deixar la Generalitat". Prenafeta ha refusat respondre a cap pregunta "relacionada directa o indirectament" amb el procés judicial en el qual està immers en relació al cas Pretòria.

Fa poc més de cinc mesos que el jutge Ruz va enviar a judici a Alavedra, Lluís Prenafeta, l'exalcalde de Santa Coloma de Gramanet Bartomeu Muñoz i l'exdiputat del PSC Luis Garcia 'Luigi', que han de comparèixer després, entre altres. Les actuacions judicials del cas Pretòria investiguen suposats delictes de suborn, corrupció urbanística i blanqueig de diners a l'entorn dels ajuntaments de Santa Coloma, Sant Andreu de Llavaneres i Badalona entre el 2000 i el 2009.

stats