POLÍTICA
Política 01/02/2011

El president de la Diputació de Lleida advoca perquè Catalunya sigui una única província per organitzar-se en vegueries

Celebra que Rcat es "torni a unir" a ERC de cara a les municipals

M.colomer
1 min
Jaume Gilabert, a Catalunya Ràdio

BarcelonaEl president de la Diputació de Lleida, Jaume Gilabert, ha advocat avui per perquè Catalunya sigui una única província per eliminar les diputacions provincials i organitzar-se en vegueries. En declaracions a Catalunya Ràdio, el també conseller nacional d'ERC ha considerat que ara és el moment "ideal" per simplificar l'administració local.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Ha declarat que entén el rebuig de CiU a les vegueries, en coherència amb la posició contrària que ha mostrat durant tot el tràmit i malgrat que les vegueries són una reivindicació històrica del catalanisme polític. Ara bé, ha insistit que "no es tracta de desenvolupar la llei de vegueries. Es tracta de simplificar l'administració local". Per ell, que hi hagi "diputacions, consells comarcals, mancomunitats, àrees metropolitanes, ajuntaments... és una mica absurd".

Rcat i ERC

També, el dirigent republicà ha defensat el desglaç entre ERC i Rcat, perquè "tot el que sigui sumar és positiu, és el que s'ha de fer". "Aquests dos últims anys ERC ha tingut una sèrie d'escissions, una sèrie de persones que han marxat del partit. Amb les municipals que aquesta gent es torni a unir i torni a anar junta penso que és positiu. Si això es pogués ampliar a altres col·lectius per mi seria magnífic.", ha conclòs.

stats