Política 20/08/2012

Presons avala l'informe mèdic d'Uribetxeberria

Institucions penitenciàries assegura que s'han seguit els mateixos procediments que en altres casos. La Fiscalia demana que l'informe, que certifica que l'estat de salut del pres basc "és irreversible", inclogui l'historial clínic del pacient. També vol que sigui firmat per "persones concretes" i no per una comissió mèdica

Efe
1 min
La plaça Euskadi de Bilbao es va omplir ahir amb centenars de manifestants per exigir l'alliberament immediat de Iosu Uribetxeberria i dels altres etarres malalts.

MadridLa secretaria general d'Institucions Penitenciàries va prendre la decisió d'atorgar el tercer grau penitenciari al pres etarra malalt de càncer Iosu Uribetxeberria Bolinaga basant-se en un "informe oficial" que va arribar a aquest òrgan "per les vies reglamentàries". Així ho han afirmat fonts d'Institucions Penitenciàries després que aquest matí de dilluns la Fiscalia de l'Audiència Nacional hagi demanat que es completi l'informe forense sobre el seu estat de salut, en advertir que no està firmat per "persones concretes", sinó per una comissió mèdica.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons les fonts, l'informe mèdic va ser remès per l'Hospital Donostia de Sant Sebastià i hi consta el segell d'aquest centre hospitalari i el de la conselleria de Sanitat del País Basc.

En aquest sentit, Presons ha insistit que aquest informe va arribar a la institució per "les vies oficials" i que per obtenir els noms dels metges que formen la comissió que el subscriu, la Fiscalia haurà de dirigir-se a l'Hospital Donostia, on està ingressat Uribetxeberria, condemnat pel segrest del funcionari de presons José Antonio Ortega Lara.

El pres etarra va iniciar fa prop de quinze dies una vaga de fam per reclamar que fos excarcerat, una reivindicació a la qual es van sumar més de dos centenars de presos d'ETA, i segueix sense ingerir aliments sòlids, encara que rep sèrum i la medicació corresponent pel càncer que pateix, segons les fonts citades.

La Fiscalia ha anunciat que demanarà que aquest informe mèdic, en què es deia que l'estat de salut del pres "és irreversible", sigui ampliat amb l'historial clínic del pacient i els seus antecedents mèdics, així com que sigui firmat per "persones concretes" i no per una comissió mèdica.

stats