IMPOST DE SUCCESSIONS
Política 21/03/2011

Primera crisi de govern per l'impost de successions

Unió desautoritza Germà Gordó i assegura que l'executiu ha de complir el programa electoral, en què s'hi especifica que cal suprimir successions i donacions

Oriol March
1 min

BarcelonaL'impost de successions ha provocat la primera crisi entre Convergència i Unió. Mentre diumenge, en una entrevista a Europa Press, el secretari del Govern, Germà Gordó, assegurava que la reforma de l'impost de successions seria de menys abast que no pas una eliminació total, aquest matí Unió, per mitjà del seu secretari general, Josep Maria Pelegrí, ha assegurat que la seva voluntat és complir el programa electoral de la federació. I, en aquest programa electoral, s'hi assumia el compromís de suprimir successions i donacions.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així, doncs, Pelegrí va explicitar el malestar d'Unió per dues raons: per renunciar a eliminar donacions –amb l'argument que no es pot renunciar als ingressos que suposen aquest tribut– i per la matisació que va fer Gordó ahir diumenge. I a tot plegat s'hi afegeix un tercer element: el fet que Duran, líder dels democristians, anunciés la reforma de successions per abans de les eleccions municipals del 22-M. Quan Duran ho va dir, el president Mas encara no ho havia fet oficial.

Malgrat tot, Pelegrí va assegurar que no tenia constància del projecte de llei de reforma de successions i que, per tant, no es volia pronunciar sobre les paraules de Gordó. Però, dient que Unió es remetia al programa electoral de CiU, ja se li va entendre tot.

stats