Política 05/07/2011

Leire Pajín: ministra o funcionària?

ERC preguntarà al Congrés per què la ministra de Sanitat utilitza la residència del Llatzaret, a Maó, reservada als funcionaris del seu ministeri. També denuncia que encara es mantingui l'accés restringit del recinte. El PP pregunta si la ministra hi tenia dret. El ministeri nega que hagi utilitzat privilegis

Efe
2 min
Joan Tardà, en una imatge d'arxiu

PalmaLa publicació a la premsa balear d'unes imatges de la ministra de Sanitat, Política Social i Igualtat, Leire Pajín, a l'illa de Llatzaret –situada al port de Maó, a Menorca– acompanyada per familiars ja han provocat les primeres reaccions polítiques. El diputat d'ERC al Congrés, Joan Tardà, ha registrat una bateria de preguntes per esbrinar per què el Llatzeret de Maó encara està tancat al públic general. Tardà reclamarà al govern espanyol que digui si creu que l'ús recreatiu de la zona exclusiva per al personal del ministeri de Sanitat és un "greuge comparatiu". ERC també demanarà explicacions a Pajín, que no és funcionària ni personal de plantilla del ministeri, de manera que no està clar si té dret a utilitzar les instal·lacions on ha passat uns dies, que ofereixen habitacions a preus molt barats només al personal autoritzat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El PP també vol explicacions

També el PP ha demanat explicacions.

Pajín diu que ha pagat el que tocava i que no ha utilitzat cap privilegi

El Llatzaret és una construcció fortificada del segle XVIII, al port de Maó. Com que el ministeri de Sanitat n'és el titular, el seu ús està restringit als funcionaris estatals. En aquest sentit, Tardà denuncia que "en poden gaudir 16 dies l'any, en règim de pensió completa i per tan sols 300 euros, trasllats amb barca inclosos". L'indret va ser declarat Bé d'Interès Cultural el 1993, per la qual cosa "s'estaria incomplint la llei de patrimoni", que obliga a obrir aquests llocs perquè la gent els pugui visitar. De fet, Pajín ja va signar el 27 de març un acord sobre el conveni de col·laboració amb el Consell de Menorca per fer possibles aquestes visites, que haurien d'haver començat el 15 de juny.

stats