Publicitat
Publicitat

Leire Pajín: ministra o funcionària?

ERC preguntarà al Congrés per què la ministra de Sanitat utilitza la residència del Llatzaret, a Maó, reservada als funcionaris del seu ministeri. També denuncia que encara es mantingui l'accés restringit del recinte. El PP pregunta si la ministra hi tenia dret. El ministeri nega que hagi utilitzat privilegis

La publicació a la premsa balear d'unes imatges de la ministra de Sanitat, Política Social i Igualtat, Leire Pajín, a l'illa de Llatzaret –situada al port de Maó, a Menorca– acompanyada per familiars ja han provocat les primeres reaccions polítiques. El diputat d'ERC al Congrés, Joan Tardà, ha registrat una bateria de preguntes per esbrinar per què el Llatzeret de Maó encara està tancat al públic general. Tardà reclamarà al govern espanyol que digui si creu que l'ús recreatiu de la zona exclusiva per al personal del ministeri de Sanitat és un "greuge comparatiu". ERC també demanarà explicacions a Pajín, que no és funcionària ni personal de plantilla del ministeri, de manera que no està clar si té dret a utilitzar les instal·lacions on ha passat uns dies, que ofereixen habitacions a preus molt barats només al personal autoritzat.

El PP també vol explicacions

També el PP ha demanat explicacions. La portaveu del grup popular al Congrés, Soraya Sáenz de Santamaría , ha dit que Pajín , ha d'explicar " en quines condicions " ha fet ús de la residència per a funcionaris de Sanitat . Des del seu punt de vista, ha d'aclarir " si tenia dret " a utilitzar l'establimemt i "amb quin règim " . " El que volem saber és qui té accés a la residència , quines condicions ha de tenir i si la ministra ha complert o s'ha saltat algun d'aquests requisits per poder accedir-hi " , ha conclòs Sáenz de Santamaría.

Pajín diu que ha pagat el que tocava i que no ha utilitzat cap privilegi
El ministeri ha negat que Pajín hagi utilitzat cap privilegi per utilitzar dues habitacions –una per a ella i una altra per als seus pares a la residència que el departament que té al Llatzeret , i ha assegurat que no hi havia llista d'espera per ocupar-les. Segons la ministra, va abonar la " tarifa " per passar un cap de setmana a la residència.

Tanmateix, atesos els preus per sota de mercat que ofereix la residència i que l'accés és restringit als funcionaris del ministeri, la polèmica vindria pel fet que Pajín hi hagi pogut accedir, més que no pas pel fet de si ha pagat l'estada.

El Llatzaret és una construcció fortificada del segle XVIII, al port de Maó. Com que el ministeri de Sanitat n'és el titular, el seu ús està restringit als funcionaris estatals. En aquest sentit, Tardà denuncia que "en poden gaudir 16 dies l'any, en règim de pensió completa i per tan sols 300 euros, trasllats amb barca inclosos". L'indret va ser declarat Bé d'Interès Cultural el 1993, per la qual cosa "s'estaria incomplint la llei de patrimoni", que obliga a obrir aquests llocs perquè la gent els pugui visitar. De fet, Pajín ja va signar el 27 de març un acord sobre el conveni de col·laboració amb el Consell de Menorca per fer possibles aquestes visites, que haurien d'haver començat el 15 de juny.

RE

Més continguts de