Política 31/01/2016

La princesa Elionor no pensa renunciar al comtat de Cervera

La Casa del Rei respon a la moció de l'Ajuntament de la ciutat que li reclamava la renúncia al títol que Elionor porta el càrrec "amb molt d'orgull" i no hi renunciarà

Ara / Acn
1 min
La princesa d'AstÚries, amb el rei Felip i el rei Joan Carles, en una imatge d'arxiu / EFE

CerveraLa princesa Elionor continuarà sent comtessa de Cervera, un títol que porta "amb molt d'orgull", segons la resposta de la Casa del Rei a l'escrit en què l'Ajuntament demanava que renunciés al comtat de la capital de la Segarra. El consistori va plantejar la renúncia en una moció aprovada el juny del 2014 argumentant que la ciutat no se sent representada per una monarquia "anacrònica i desfasada".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La carta, signada pel cap de la Casa del Rei, Jaime Alfonsín, va arribar a l'Ajuntament l'1 de desembre, després que l'alcalde, Ramon Royes, insistís a reclamar una resposta a la moció. Royes reconeix que hauria estat una sorpresa que s'acceptés la renúncia d'Elionor com a comtessa de Cervera, un títol que tenen els hereus a la corona d'Espanya.

L'alcalde recorda que Cervera ja havia demanat també la renúncia al títol quan l'ara rei Felip VI era comte de Cervera, tot i que llavors la Casa del Rei no va contestar. Es dóna el cas que una empresa de Royes, quan encara no era alcalde, va fer el regal de noces de la capital de la Segarra per al casament de Felip i Letícia, una activitat professional que desvincula completament del seu posicionament polític.

Corona qüestionada a Catalunya

Els alcaldes de Cervera, Girona, Montblanc i Balaguer ja van mostrar la seva reticència al fet que la filla del príncep Felip hereti i utilitzi els títols que el futur rei ha ostentat fins ara a Catalunya.

stats