Política 12/09/2018

Problemes en les votacions de la comissió de Territori per la suspensió dels diputats

Posposen la votació de diversos punts d'una proposició esperant la resolució de la mesa, i la CUP abandona la reunió

Anna Mascaró
2 min
La diputada de la CUP, Natàlia Sànchez, aquest dimarts

BarcelonaLa mesa del Parlament ha acabat aquest dimecres sense abordar la qüestió de la suspensió dels diputats empresonats o a l'exili. Segons fonts de Cs, l'òrgan ha decidit ajornar de moment aquest debat, en una reunió que s'ha limitat a qüestions de tràmit. Però aquest ajornament ha tingut una primera conseqüència a la comissió de territori del Parlament que es feia aquest matí quan, davant d'un empat en una proposició sobre seguretat viària, la presidenta Assumpta Escarp (PSC) ha decidit posposar la votació esperant la decisió de la mesa. Per a Natàlia Sànchez (CUP), que ha abandonat la comissió després d'aquesta decisió, això suposa alterar les majories parlamentàries.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La CUP demanava la ponderació del vot que es fa habitualment en casos d'empat a les comissions, però Escarp ha considerat que, aplicant-la, la "comissió marcaria un precedent" que no li correspon a ella, sinó a la mesa. Tant ERC com JxCat han estat d'acord amb el posicionament dels anticapitalistes. No obstant, la CUP també considera que la situació és fruit de la "falta d'acord" entre JxCat i ERC, i Sànchez els ha demanat que "facin valer la sobirania del Parlament".

Des del JxCat, el portaveu Eduard Pujol ha negat la major i ha afirmat que "el problema no és la falta d'acord sinó la suspensió dels diputats". D'altra banda, ha acusat Cs i el PSC de voler "alterar majories parlamentàries" aprofitant els "invents del jutge Pablo Llarena", que va dictar la suspensió.

Per la seva banda, la líder de Ciutadans, Inés Arrimadas, ha criticat en roda de premsa la situació, que considera "una mostra que no només estan tancats els plens del Parlament, sinó que el tancament també afecta les comissions". "Han de complir les resolucions judicials", ha assegurat.

stats