Política 05/07/2017

Els atacs al Procés uneixen González, Aznar i ZP

Els expresidents participen en un fòrum de Vocento i coincideixen a deplorar els plans dels sobiranistes

Ara
1 min
Els atacs al Procés uneixen González, Aznar i ZP

MadridEls expresidents del govern espanyol Felipe González, José María Aznar i José Luis Rodríguez Zapatero han coincidit aquest dimecres en un rebuig rotund al referèndum independentista que han anunciat els partits sobiranistes catalans per a l'1 d'octubre, a la vegada que els han acusat de trencar la convivència a Catalunya.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Abans que Espanya, es trencarà Catalunya", ha sostingut Aznar durant un fòrum organitzat per Vocento, recollit per Europa Press, que ha reunit els tres expresidents en un debat que ha estat protagonitzat pel desafiament independentista i la llei de referèndum presentada aquest dimarts.

González: "Un nyap com el de Maduro"

Per a González, aquesta presentació va ser un "nyap" fet en un teatre que, a més, segueix els passos del govern de Nicolás Maduro a Veneçuela. "Intentar acabar amb la seva Constitució per, si no guanya pels vots, guanyar per les botes", ha censurat tan sols uns minuts abans que Zapatero hagués d'abandonar la taula rodona per viatjar a Veneçuela, on actua de mediador. "Ves amb compte", li havia advertit irònicament Aznar.

En aquest context, Felipe González ha defensat la necessitat d'obrir el diàleg per abordar el conflicte català, una via que pot "donar sorpreses", i fins i tot intentar aconseguir un consens per a una reforma constitucional. No obstant això, Zapatero abans havia demanat no posar gaires "expectatives" que una reforma de la carta magna pogués facilitar la solució.

Per a Aznar, que s'ha declarat "reformista convençut", primer s'han d'explicar les qüestions que s'han de reformar i si hi ha consens per fer-ho. "Si no, no perdem el temps", ha defensat.

stats