ELECCIONS MUNICIPALS
Política 24/11/2014

Procés Constituent aposta per reforçar Guanyem com a candidatura unitària d'esquerres a Barcelona

La formació de Forcades i Oliveres treballarà perquè la Trobada Popular Municipalista –espai impulsat per la CUP i que es constituirà com a candidatura electoral– conflueixi amb la plataforma liderada per Ada Colau

Ara
2 min

BarcelonaUna de freda i una de calenta aquest cap de setmana per a Guanyem. Així, mentre dissabte la Trobada Popular Municipalista –amb la CUP en el seu si– va decidir constituir-se com a candidatura electoral, l'endemà Procés Constituent va optar per reforçar Guanyem com opció unitària, segons han informat en un comunicat de premsa aquest dilluns. Així, la formació impulsada a nivell català per Teresa Forcades i Arcadi Oliveres "considera necessari contribuir activament a consolidar una candidatura unitària d'esquerres i rupturista i donar-li suport".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per tot això, Procés Constituent encoratja "tots els espais amb la voluntat de confluir en una candidatura unitària per a les properes eleccions municipals que hi segueixin treballant", tot i que considera que Guanyem "pot ser l'espai de referència mitjançant el qual s'articuli aquesta confluència àmplia i rupturista", motiu pel qual vol que el debat programàtic "es faci en espais comuns i evitant duplicitats", un desig complex després que la Trobada Popular Municipalista faci el pas de constituir-se en candidatura independent. Malgrat tot, Procés Constituent es compromet a "seguir treballant en altres espais de confluència per tal de, minimitzant les diferències entre ells, impulsar una candidatura el més àmplia possible que aplegui el major nombre de sensibilitats coincidents".

Amb aquest objectiu, les assemblees de Procés Constituent de Barcelona "establiran els mecanismes de coordinació amb Guanyem" i crearan "un grup específic de treball municipalista" amb els membres de la formació de Forcades i Oliveres que col·laboren amb Guanyem o amb la Trobada Popular Municipalista per fer un seguiment del procés. Sigui com sigui, "les assemblees del Procés Constituent de Barcelona seguiran treballant als seus barris amb l'objectiu de buscar la confluència, impulsant iniciatives d'autoorganització i participació que vagin més enllà de qualsevol procés electoral".

stats