Política 14/03/2015

Procés Constituent reclama una candidatura de "confluència" a les eleccions plebiscitàries

Així ho ha decidit la formació en la segona assemblea general del partit, celebrada a Cornellà

Ara
1 min
Teresa Forcades i Arcadi Oliveres en el seu discurs durant l'assemblea / @PConstituent

BarcelonaProcés Constituent, el partit que van crear Arcadi Oliveras i Teresa Forcades, aposta per "construir una candidatura de confluència" per concórrer a les eleccions del 27 de setembre que "inclogui aquelles forces que volen un procés constituent a Catalunya i l'aplicació immediata d'un pla de rescat ciutadà contrari a les polítiques d'austeritat i a les retallades, i que pugui articular una majoria alternativa al govern de Mas".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així ho ha decidit la formació en la segona assemblea general del partit, que s'ha celebrat a l'Auditori de Cornellà i en què han participat més de 400 persones. La trobada ha servit per aprovar la memòria d'activitats i econòmica i s'ha debatut i aprovat el document polític que marca les línies estratègiques del partit. El text s'ha redactat a partir de les aportacions del centenar d'assemblees del partit al territori, que han presentat 79 esmenes, de les quals n'han estat acceptades 50.

Aquesta proposta arriba després que la CUP també hagi iniciat una candidatura de confluència. Un projecte de ruptura que de moment es diu Crida Constituent, el mateix nom del manifest que van presentar fa mesos 86 persones implicades en moviments polítics i socials. La iniciativa vol ser un espai de confluència amb formacions independentistes i anticapitalistes, i en reiterades ocasions la CUP ha cridat Procés Constituent perquè s'uneixin a la Crida. El projecte de la CUP es definirà a partir de les assemblees territorials, que decidiran el nom de la candidatura, la llista, el programa polític i el codi ètic per presentar-se a les eleccions del 27-S.

stats