Publicitat
Publicitat

Prodi demana diàleg a Rajoy i Puigdemont

Defensa una solució pactada al Procés en un manifest signat amb Vittorio Craxi i Piero Fassino

Tres personalitats polítiques italianes de diferents entorns ideològics expressen la seva preocupació pel trencament de Catalunya amb Espanya en un manifest on demanen una solució dialogada "entre l’estat espanyol i la Generalitat catalana", un acord "fundat en la raó política i el respecte de la llibertat d’expressió i als principis democràtics establerts a la nostra Comunitat Europea". Els firmants són Romano Prodi, ex primer ministre italià i expresident de la Comissió Europea; el socialista Vittorio Craxi, fill de l’ex primer ministre Craxi, i l’exalcalde de Torí per l’esquerra Piero Fassino.

En el manifest, Prodi, Craxi i Fassino afirmen: "Tots nosaltres, personalitats de diferents corrents democràtics del nostre país i de diferent responsabilitat en l'àmbit de la política italiana i europea, animats per sentiments de sincera amistat cap a la nació espanyola i el poble català, davant els desenvolupaments de la situació volem expressar la nostra preocupació per l'evolució dels esdeveniments".

El trio de polítics italians critica tant el fet d’haver "forçat" la vida parlamentària catalana com "les mesures judicials i policials posteriorment adoptades" pel govern espanyol. Creuen que, ni en un cas ni el l’altre, no són "les millors pràctiques per resoldre una disputa política" i que, com s’ha vist, "han creat una complexa bretxa legal i una confrontació política i social molt dura". Per això esperen "un retorn al diàleg", amb el qual esperen que se "salvaguardi l'aspiració democràtica de tots els pobles de la nació espanyola i un retorn a la vida civil".

La veu del poble

Més continguts de

La veu del poble
PUBLICITAT

Totes les dades, notícies i anàlisis per entendre la convocatòria electoral

Vés-hi
PUBLICITAT
PUBLICITAT